Oct 10, 2011

Rupanya bukan mudah nak buat open house =..="

Salam to all readers..



Last friday, rumah dil ada buat open house.. Actually, bukan la open house sangat, lebih kurang macam makan-makan gathering camtu lah dengan budak kelas.. 


Sambil makan-makan tu, buat terus doa selamat, alang-alang baru pindah rumah sewa baru.. Makanan disponsor oleh bebudak perempuan kelas dil.. Budak laki, datang bawak perut jer.. Happy la diorang.. =.="


First thing kena buat, mesti lah kena shopping barang-barang yang diperlukan untuk majlis makan-makan gathering tu.. Tempat shopping yang menjadi pilihan, of course la Mydin Mall Melaka.. " Mengapa bayar lebih? beli lah dengan harga borong.. " * tak gitu??hehe


*time ni, ngah cari apa ntah.. lupa..=.=



*nampak benor, tak bersungguh-sungguh shopping.. memain jer keje..heheh



*dah sampai part serius.. Masa untuk cari sosej..
 Kawan dil yang pilihkan. Dil?? errr..hehe



*Ni baru half barang yang di beli.. =.="



Makanan yang berjaya disediakan untuk malam tu adalah, mee and bihun goreng, nasi lemak, roti sosej, mushroom goreng, sosej, nudget, popia basah, puding jagung, wantan, dan agar-agar.. 


Alhamdulillah, semua berpuas hati, siap ada yang cakap, " wehh korang, buat lah makan-makan camni, tiap-tiap minggu..".. Amboiii, kemain lagi..Pokai la camni.. =.="


*bilik dil jadi mangsa tempat dorang melahap. =.=
Maklumlah umah flat..kecik jer..
Hall pulak, tempat girl..


*Ini lah antara yang hadir malam tu..
Yang dah balik awal-awal tu, maaflah tak ada gambar korang.. wakakaka..



Baru lah dil tau, buat open house ni, rupanya bukan kerja mudah.. Penat wooo.. Kena masak, kemas rumah, mop itu ini, tapi yang best nyaa, bila semua yang datang, enjoy makan, gelak situ, gelak sini, dan, yang lagi best, dorang siap puji dekat fb.. wahhh kembang semangkuk mak, nyah oiiii..hehehe


nota kaki:


Presentation bengkel 2
untuk fasa bertama next week..
Kena settle kan 3D animasi..
bye bye blog..=.=




28 comments:

  1. wah..seronoknye dpt gather ramai2 cmnie :))
    hihi

    ReplyDelete
  2. ni umah sewa ke umah family? =,="

    ReplyDelete
  3. wah, mesti best kumpul dengan kekawan mcm ni ^^

    ReplyDelete
  4. betol sesangat..bukan mudah nak buat open house..seluruh tenaga kene disumbangkan..sakit sana sakit sini memang tak hengat la... huk2... yg best sape yg dtg makan free jela..heheh

    ReplyDelete
  5. bestt nyaaa.. hehe, kenangan tuh :)

    ReplyDelete
  6. kalau ajak geng laki memang kene get ready makanan cukup..sebab dulu g melawat ada 1 tempat,semua pinggan budak2 laki penuh nasi & lauk.siap tambah 2x.hu3..tapi badan kecik..ciss..

    ReplyDelete
  7. best klu gathering dgn kengkwn kn.. susahye buat openhouse..tp da jadi tu oklaaa kn

    ReplyDelete
  8. @ aima mazlan:ahaa..bestt sgt..^^

    ReplyDelete
  9. @ nuyui a.k.a miss YUI:padahal tiap2 hari jumpa bebudak kelas ni..hahaha

    ReplyDelete
  10. @ Kathy Tuah:ahaa..bestt..tp penat laa..heheh

    ReplyDelete
  11. @ pinky_liscious:ahaa..betul tuuu

    ReplyDelete
  12. @ Hajarnaiema:erkk alamakk..hahaa

    ReplyDelete
  13. @ MaYa MustWany:mknan byk giler..dorg siap tapauu lagi

    ReplyDelete
  14. @ IEQAH:ahaa..pasni, bagi org lain la pulak..

    ReplyDelete
  15. bestnya, kawan2 macam sporting je semua. happy for u :)

    ReplyDelete
  16. wah..bestnye cik dil,dpt mkan free..hehehe

    ReplyDelete
  17. makan2 memang best...lebih2 lagi yg dtg bawak perut saje..=)

    ReplyDelete
  18. Salam..minta izin nak follow blog ni. TQ

    ReplyDelete
  19. Waktu study adalah waktu yang sangat² best!!

    ReplyDelete
  20. mmg syok kalu gather2 mcm nie..
    bley gelak sna, gelak sni..
    hilang penat2 kita yg dok kalot kemas umah laa, msak laa...

    ReplyDelete
  21. wuaaaa xajak ! dil dok flat mane ?

    ReplyDelete