Terms and Conditions


Dengan membeli mana-mana perkhidmatan daripada Blog Kerana Manisnya Epal, secara automatiknya anda bersetuju dengan Terma Perkhidmatan seperti yang dinyatakan di bawah. Jika anda mempunyai sebarang soalan, boleh terus bertanya.


1. Segala komunikasi untuk design blog/blogshop melalui email atau FB sahaja. Manakala untuk illustration doodle boleh menggunakan medium Whatsapp, email ataupun FB.
2. Setelah bayaran diterima nama anda akan diletakkan didalam List Order. List ini adalah first come, first serve.
3.  Semasa proses design, anda dinasihatkan untuk memeriksa e-mel anda dengan kerap. Maklum balas yang cepat dari anda  adalah amat dihargai bagi memudahkan proses design berjalan lancar.
4.Sekiranya anda tidak memberi respond terhadap e-mel kami semasa process design dijalankan, secara automatik design anda akan diletakkan ke senarai terakhir menunggu bagi mengelakkan kelewatan pelanggan lain.
Pembayaran:

1. Hanya menerima bayaran penuh sahaja. Tiada konsep bayaran pendahuluan.
2. Bayaran hendaklah sertakan dengan resit pembayaran.
3. Sebarang pembatalan tempahan selepas sudah membuat pembayaran, wang anda akan dikembalikan TETAPI akan dikenakan charge 30% dari jumlah tempahan.


Untuk Design Blog/Blogshop

1. Setiap design akan dibuat berdasarkan details form yang anda isikan. Jadi pastikan anda memberi maklumat yang lengkap, ataupun boleh juga disertakan contoh.
2. Design Header/Doodle yang sudah siap, tidak akan diubah, diwarnakan, mahupun dilukis semula. (Jadi pastikan and memberi details yang selengkapnya mengikut kehendak anda bagi mengelakkan kesulitan.)
3. Hanya perubahan kecil akan dilayan. Contoh, tukar susunan objek yang sudah dilukis. Lukis semula, tidak akan dilayan. Harap maklum.
4. Sekiranya ingin membuat perubahan (MAJOR CHANGES) pada design yang telah siap dibuat mengikut form yang telah diisi oleh pelanggan, akan dikenakan caj RM10 untuk setiap lukisan yang ingin diubah.
5. Jika anda memerlukan pendapat mahupun idea untuk design yang bersesuaian untuk website anda, akan dilayan tanpa sebarang charge.
6. Setiap tempahan dibuat mengikut giliran. Anda boleh rujuk status tempahan anda di sidebar kanan Blog Kerana Manisnya Epal. Link: http://semanisepal90.blogspot.com/
7. Selepas tiba giliran anda, saya akan berbincang dahulu dengan anda sebelum memulakan kerja design.
8. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk membuat 'backup template' blog anda  termasuk semua kod HTML widget anda.
9. Kehilangan widget sidebar anda mungkin berlaku semasa proses pemasangan. Kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang kandungan semasa anda.


**STRICTLY DO NOT ORDER IF YOU'RE NOT WILLING TO WAIT
**Sila ambil perhatian bahawa kami berhak untuk mengubah syarat-syarat ini pada bila-bila. Terima kasih.