Mar 23, 2011

Animasi 2D Si Tanggang


Salam to all readers

Entry kali ni khas untuk semua
yang beria-ria nak tengok animasi 1-2 minit yang
group Dil menang tempat ke3 time CCM hari tu
*segannya nak tunjuk.buruk giler kot
especially untuk
Zack entry~siap ugut Dil nak buat entry kalau Dil xna tunjuk
Eel~yang sorang ni asyik duk suruh Dil upload je
EB~asyik duk puji Dil je.tapi Dil x cair pun..hehehe

Ok la.
Sebelum korang tengok,
ada syarat-syaratnya tau.
Tak boleh gelak and wajib kena puji animasi yang buruk ni..heheh
*actually gurau je..
Kutuk laa kalau korang nak kutuk pun..
Maklumlah ini hasil kerja budak yang baru kenal apa itu 2D animation.
Enjoy.

nota kaki:

abaikan watermark yang ada kat tengah-tengah video tu
*maklumlah pakai sofware free je

Animasi ini jadi lembab sikit selepas di convert dari swf ke MPEG
tak tau kenape jadi camtu... -.-"


video

27 comments:

  1. wah!best2 tapi pendek jer..kalau panjang lg jalan ceritanya mesti lagi gempak..^^,

    ReplyDelete
  2. ZACK ENTRY: mmg syarat dia nak animasi 1-2 minit..gempak ke??xpon..tsangatlahh buruk kn..maluu2

    ReplyDelete
  3. Gimi xle tgk smpai habis..15 saat je leh..problem line ni...

    ReplyDelete
  4. cik dil..
    katun tu cik dil buat sndr yek?
    eyh sapa cakap buruk..
    dya tgk ok jek..
    kalau lagi lama lagi d polish kebolehan n pengetahuan tu mesti lg mantap..
    caiyook caiyook ye cik dil.. :)

    ReplyDelete
  5. boleh pula lagu dunia hayalan..ekeke
    apa2 pun hebat(kot)!!

    ReplyDelete
  6. X cair ek..
    Alaa.. Dlm hati Allah saja yg tahu kn..
    Hehehe EB try lg la smpi cair blh???

    Not bad 2D yg sempoi..
    Cuma nmpk kelam kabut..
    Lau syarat masanya dlebihkn lagi mgkn dlm 4-5minit lagi best kot.. hehehe..
    Btw sweet i like Cik Dil yg comel mcm tapak kaQi tu..

    ReplyDelete
  7. bukan main pendek lagi??p ramlee buat cirita ni bukan main panjang lagi..hahhaha...tauladan tu..tauladan...

    ReplyDelete
  8. ok lah tuh.bukan sng sbnrnye nak wat animation.

    ReplyDelete
  9. ok sgt kagum.. mmg best :) nnt ajar ok heee

    ReplyDelete
  10. kreatiff !! pandai buat kartun sendiri, jeles i ^^

    ReplyDelete
  11. wahaha...siap ada lagu tema cerita indon lg tuh...ape ntah, lagenda kot.

    ReplyDelete
  12. suara latar tu suara spe ek??

    hehe..
    btw..nice..:)

    ReplyDelete
  13. nice...
    jom jadi membe...nak?

    ReplyDelete
  14. i cant see a thing..sebab line ezol sloww...hahaha

    ReplyDelete
  15. ok la ni.. bukan semua orang boleh buat pun...

    ReplyDelete
  16. bagusnye ade wat kartun sendiri..lame2 nanti expert la jadiknye kan.. =)

    ReplyDelete
  17. not bad for a beginners..nicely done

    ReplyDelete
  18. ok lah, cubaan yg baek. x salah mencube minat sndri kan. peace (>,<)Y

    ReplyDelete
  19. best je.. cuma sound effect binatang tu lebih kuat berbanding orang yang bercakap yang menceritakan keadaan.. anyway, nice try.. ;) keep it up.. hehe

    ReplyDelete
  20. alaaaa...apik x dapat tgk la dill..UMP block..hishhhh

    ReplyDelete
  21. ske la ngan idea nih!!
    tahniah!!

    ReplyDelete