Mar 29, 2011

Benci hanya kerana disable right click?


Salam to all readers..

Tetiba ade yang tegur Dil..
Asal letak disable right click kat dalam blog??
PERLU KE??
bukan ke menyusahkan orang
untuk "mengkopi pasta" kan entry
yang ada kat dalam blog??

*mengkopi pasta = copy paste

Of course la PERLU sebab

1- confidential beb!!
*penat je taip, korang nak tiru bulat-bulat??
emm kita bakooo jee!! sapa setuju angkat tangan macam saya...

2- dapat traffic free-free
*alhamdulillah rezeki tuu..hhehehe
nanti boleh belanja Dil..hehehe

3- Menahan mulut dari berkata tuuutttt***
*of course la..cuba korang bayang,
tengah korang ushar-ushar blog
tetiba jumpa entry blog sebijik sejibun dengan korang..
memang la rasa nak tuttt***

and banyak lagi la..tak larat nak taip ni..
*actually tak de idea nak taip ape..hehehe
so ada banyak juga kebaikannya kalau letak disable right click..


nota kaki:

sorry sangat sebab letak disable right click
jangan benci Dil okay sebab letak disable right click.. -.-"


20 comments:

  1. ahaaa...mmg ptut disable right klik pon...suka suki diorang je nk mengkopi pasta...

    bakor!!

    bakor!!

    ReplyDelete
  2. mama comey: bakoo!!!..heheh..

    ReplyDelete
  3. eheh , mmg bgs letak disable right click. klu tidak ramai je yg kopi pasta. ahah ,dh mcm nama makanan pulak. ekekek

    ReplyDelete
  4. @ Ijah EmoTemo: haha..2 laa...lapauu tetibaa..hihiii

    ReplyDelete
  5. tak pe , sebab wani pun letak , haha

    ReplyDelete
  6. nnt org curik gambo.. haha..
    aku pon disablekn jgk..

    ReplyDelete
  7. Disable right click, still boleh copy lagi. Tapi kalau disable text selection, terus tak leh buat ape dah. hahaha~

    Entry terkini: LipIce Percuma Untuk Anda dan Kawan-Kawan :)

    ReplyDelete
  8. saya tak pasang sebab entry tak berapa best pon orang nak copy..biar je la..^^,

    ReplyDelete
  9. xbest,,, baik disable text selection..haha.. kalau nak copy g print screen...kalau tak disable diorang boleh select pastu tekan control+C = copy..haha

    ReplyDelete
  10. saya x berapa setuju ngan entri ni...Meh bca entri sy..Jgn terasa ngan bahasa yang agak kasar..sy memang camtu!:D:D:D

    http://mibas.blogspot.com/2011/03/copycats-disable-right-click.html

    ReplyDelete
  11. In addition..orang masih lagi boley tekal 'ctrl c' ntok COPY & 'ctrl v' ntok paste...jadi cam x berguna lak kan diable right-klik ni? X perlu kedekut kalo kita berniat ntok MENYAMPAIKAN...

    ReplyDelete
  12. Dulu pakai gak kopi + pasta ni ..hehehe ..
    tapi , bila fikir balik , menyusahkan banyak pihak .
    orang tak mahu kredit ? Tak apalah . yang kita tahu , itu kita tulis ..
    dan paling penting , idea kita sendri tanpa perlu menciplak orang lain punya ..
    =)

    ReplyDelete
  13. owhh, i think mungkin that person tuh nak mengkopi pasta u punya entry dlm blog. thats why dea mara. HAHA :D

    ReplyDelete
  14. SA rasa dia tegur mungkin kerana dia nak open in new tab.. dan kita juga rugi jika mereka klik sesuatu di blog kita dan open url kat situ juga maka kebiasaanya pelawat malas untuk back ke page blog kita semula.dan pada isu copy paste nie SA rasa jangan la risau sangat k.. kalau kita yakin itu entry kita walau dia copy macam mana sekalipun pelawat tetap tahu itu hasil tulisan kita.. Ini cuma pendapat SA :)

    ReplyDelete
  15. baa~ CAK!!

    kalau roy.. roy tak kesah.. nak kopi pn kopi la.. lagi pun senang readers nk google istilah yg they all tak phm dkt blog..

    ReplyDelete
  16. my opinion la cik dil, selagi dia ade letak ref / credit / link ke blog kita, its ok... ilmu kalau x disampaikn, x guna kn??

    ReplyDelete
  17. ngaa.cakap je nak dengaki copypaster.

    ReplyDelete