May 8, 2011

Betul ke haram sambut hari ibu?

Salam to all readers..

Dil ada terbaca note yang tersebar meluas kat facebook
SEBAB HARAM SAMBUT HARI IBU
korang boleh klik  SINI untuk baca note tu.

Semua orang ada pendapat masing-masing.
Tapi bagi dil, tak salah kalau kita nak sambut hari ibu.
U know why?
Ibu adalah insan yang penting dalam hidup kita.
Ibu yang mengandungkan kita, melahirkan kita, membesarkan kita dan lain-lain lagi.
So kenapa tak boleh kita buat satu hari yang istimewa
untuk sambut asalkan tak melampaui batas-batas yang digariskan dalam Islam.
Bagi dil sendiri pun, tiap-tiap hari adalah hari ibu,
Dan tak salh kan, ada dalam satu hari tu,
kita buar hari yang spescial untuknya,,

Dil bukannya nak menghalalkan apa yang haram,
cuma bagi dil macam tak patut jer.

Apa- apa pun,
dil nak ucapkan HAPPY MOTHER'S DAY
kat mama dil.
kak HEART mama sangat-sangat..

*cantik kan mama dil

Mama ada waktu kak sihat, sakit, senang, jatuh.
Mama ingat tak, waktu kak jatuh time main Power Rangers.
Masa tu, umur kak baru 4 tahun kot..
Habis patah gigi kak sebab jatuh..hehe

Tiap-tiap pagi, time nak pergi sekolah,
mama ikatkan rambut kak macam-macam gaya.
Selalu jadi perhatian kat sekolah..heheh

Time kak masuk wad sebab denggi, 
mama temankan kak walaupun time tu mama tengah pregnant.
Mama tidur kat lantai beralaskan tikar.
Mesti sejuk kan mama.. T_T

Yang paling penting,
sebab mama la kak pilih course Multimedia.
Course yang sangat interesting, 
yang sangat menarik minat kak untuk explore lebih jauh.
Mama, kak nak kerja dengan Les' Copaque.
Nak jadi animator yang success..
Doakan cita-cita kak tu yer..Amin

Mama, esok kak ada kejutan untuk mama..
Mama tunggu okay..
Mama thank you sebab melahirkan , menjaga
'Adilah Binti Mohd Arifin
Budak ni agak nakal, agak degil, agak manja, agak tak mendengar kata-kata
tapi budak ni ada satu impian yang tak pernah dia lupa.
Dia sayang mama dia sangat-sangat
dan dia tak akan pernah lupakan mama dia
dan yang pasti dia akan  jaga mama dia sampai bila-bila..
Budak ni berjanji.. INSYAALLAH
*
*
*anak mama ni comel kan..heehe..of course la, sebab mama saya pun cantik..^^

9 comments:

  1. ada btul nya yg di perkatakan tu..
    sebab hari ibu yg mereka wujudkan itu adalah memperingati sesutu yg bertentangan dengan agama kita..
    bg sya kalau nk sambut hari ibu x pyah tggu esok pon...hari-hari ialah hari memperingati ibu..doa untuk ibu kita hari-hari..tanda terima kasih kita..
    p/s- pendapat sy jer ni..kalau salah, mohon di btulkan..

    ReplyDelete
  2. comey................. selamat hari ibu tuk u mum

    ReplyDelete
  3. comey................. selamat hari ibu tuk u mum

    ReplyDelete
  4. mak awak pun gojesh mcm mak saye :))

    ReplyDelete
  5. kalau kita ikhlas sambut hari ibu ni untuk hargai pengorbanan ibu,takde salahnya.

    ReplyDelete
  6. IBULAH INSAN TERHEBAT.....


    http://tujulemak.blogspot.com/2011/05/top-5-kategori-skycrapersk-paling.html

    ReplyDelete
  7. cik dil,
    bagi msred niat tu yg kita kene jaga.kalu sambut mothers day tuk appreciate pengorbanan mak.tak salah kot.tak gitu?

    nak keje ngan les copaque?muga tercapai.insyaAllah....

    ReplyDelete