May 17, 2011

Itulah kekuatan yang hanya ada pada blogger

Salam to all readers

Entah la, sejak akhir-akhir ni,
bila login blogspot,
tak tau nak taip apa..

Kosong..
maybe sebab diri ni tak nak sihat-sihat..
Bile tengok kat tepi, OMG hanya 17 entry for this month..
Bila fikir balik, banyak benda nak di post kan..
Blog review, tutorial photoshop, tutorial blog, tips, nuffnang dan banyak lagi.
Tapi asal jer tekan new post,
terkedu..Asal tak berjaya nak taip satu perkataan pun..

Dulu rajin jer terjah blog orang lain..
Tapi sekarang hanya beberapa blog jer yang menjadi pilihan..
Bila jumpa entry menarik, nak sangat komen,
tapi terasa malas nak tekan button post a comment..
Kenapa yer..

Bila fikir balik,
sekarang dil selalu jadi silent readers..
Ntahla..Maybe sebab semangat nak berblogging berkurang..
Susah nak tinggalkan backlink kat blog orang lain..
Kerap kali fikir.nak stop berblogging..
Kalau dil stop, ada tak orang akan ingat tentang kewujudan blog Kerana Manisnya Epal?
Maybe ada, maybe tak..

Tapi tetiba tadi, dil terkedu..
ada orang ucapkan,


Itulah kemanisan bila berblogging..
Dan ia akan buat kita berfikir berbelas-belas kali untuk stop berblogging..
Even blog dil tak sehebat blog orang lain,
as long  ada yang menghargainya
tu dah lebih cukup..

Abah, even kak ni budak multimedia,
tapi kak still dapat ikut jejak langkah abah..
First time orang ucapkan selamat hari guru untuk kak..
Dan ucapan itu mampu buat kak terharu..
kak HEART abah

*berblogging bukan untuk menjadi terkenal,
bukan kerna duit tapi
berblogginglah untuk menyampaikan sesuatu yang dapat memberi manfaat
kepada orang yang membacanya..



19 comments:

  1. selamat hari guru cik kak dil :D

    ReplyDelete
  2. biasa la tu. bila kita dah selalu buat benda tu kita akn cepat bosan.. :)

    ReplyDelete
  3. auwwww ! selmat hari guru yaww ! :D

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Guru Mahaguruku yang tercomel!!

    Lately EB pn mengalami benda yg sama seperti Cik Dil.. Lagi3 lah kalau kerja mlambak2 time tu... Huuu sedih terasa mcm mnipu kengkawan yg dtg terjah kita hari2.. Sedih tau.. Semua smngt ini sntiasa ada..
    EB xpnrh fikir pasal duit masa eb berblogging..

    ReplyDelete
  5. insya-Allah ade org yg ingt....dont stop blogging dear....

    ReplyDelete
  6. FaTinFiRDaUs: bkn bosan, cume x bsemangat mcm duluu..^^

    ReplyDelete
  7. EB: tq eb..^^ tu laa..dil x brape nk sihat..tu jadi krg bsemnagt sikit..

    ReplyDelete
  8. memang terasa seronok bila diri dihargai =)

    ReplyDelete
  9. yes cik dill guru terbaek dari ladang~

    http://zeckze.blogspot.com/2011/05/lagu-malam.html

    :D

    ReplyDelete
  10. wahh, ayat kak dil sgt mendalam =)

    ReplyDelete
  11. sama la dengan fad.dah takde idea nak buat entry.

    ReplyDelete
  12. MMmm.. Semoga cpt smbuh ye dear...
    Jgn lupa mkn ubat... Jgn lupa mkn.. Dan bnykkn minum air suam.. Ok...

    ReplyDelete
  13. Semoga cepat sembuh yo! sy silent reader gk. tp kalau ada pa2 perlu sy utarakn, sy akan ketengahkn. ^^!

    ReplyDelete