May 9, 2011

Cara nak buat 3D font untuk header blog


Salam to all readers..

Tetiba ada orang request..

"dil, ajar la buat header comel macam dil.."
"nak header macam dil, buatla tutor.."
"Header u comel..bila la i nak ada header macam tu..ajar laa."

Header dil biasa jer..
macam tak layak pulak nak ajar korang..
Kalau dil buat tutor ada orang nak tengok tak??
Ape, xde??
Soobb..sobbb..terus nanges belakang almarii..
Sampai hatii..hehehe..
Nanti dil ajar setakat yang dil mampu okey..

Sebelum tu,
dil nak korang download ni dulu..


dil pakai xara untuk create 3D font.
Nanti jangan lupa, pastikan korang ada adobe photoshop juga..
Senang dil nak ajar nanti..
Okayy..
Pastikan ada 2 benda tu..
Okay la, dil nak kena tidur dulu..
Dah ada orang pesan suruh tidur awal..^^
Nyte korang..

14 comments:

  1. kalu nak wat 3d mcm ni gne xara leh x??

    http://www.allbloggertools.com/wp-content/uploads/2011/01/End-of-year-show-3D-Text-Render-.jpg

    ReplyDelete
  2. Hanif: ohh bolehh jer..try la download dulu xara tuu..

    ReplyDelete
  3. dh dwnload dh..sdg mncuba phm die pnye step

    ReplyDelete
  4. cik dil...

    cmne nak download photoshop...

    ley bg link dye xx...

    bnyk sgt photoshop...

    plesssss.....send kat shoumix k..thnx...

    ReplyDelete
  5. Hanif: cuba2 laa duluu..dil pon, nantii akan buat tutor pasal xara nanti..okehh..^^

    ReplyDelete
  6. cik cemOXx : nnti dil carikan untuk awak ok..^^

    ReplyDelete
  7. donlod je photoshop cs5 dari mediafire..kalo xnk menyemak laptop,donlod portable..kalo slalu gune bek gune full version...saje je menyemak kat sini sory..hihi


    http://jelapanglarpip.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. nice blog larh ! myra folo akak ! ^^

    ReplyDelete
  9. bru belajar nak edit blog...suke bace blog dil..byk info pasal edit mengedit ni...=)

    ReplyDelete
  10. Kak Dil,Xara 3d maker nie klu download trial jak kah??

    ReplyDelete
  11. oh..ye trial jer bru nmpak.. 30 days trial..

    ReplyDelete