Nov 9, 2011

Seriously, it hurts me T_T

Salam to all readers..


Its really annoying ok.. Guna hasil kerja orang, and claim as yours.. Lagi not fair, use other's work for getting the money.. And show it like, " lihatlah dunia, ni adalah hasil kerja i dan siapa nak order, dipersilakan .."  =.=

Demmm.. And kalau ditegur pasti ada suara-suara halus, " Eleh, siapa suruh ko tayang dekat blog.. Apa lagi, copy la.. " *siap gelak devil lagi..


Dear, my blog bukan sekadar tempat i conteng-conteng, bukan sekadar tempat i express my self, tapi ia jugak tempat i tampal my art work.. Bukan kegunaan untuk menunjuk-nunjuk, but untuk kegunaan masa hadapan.. Hey, i'm multimedia student ok.. 


Sedihh.. Even kita mangsa, tapi kita tetap dipersalahkan.. Kan.. So, just shut up your mouth, and keep it deeply in your heart.. T_T



*quote kat atas ni cam haraammmm kan..hahahha



nota kaki:

My english lintang pukang.. =.="


37 comments:

  1. EYYY geramnya dgn manusia mcm tu!

    ReplyDelete
  2. mulut manusia kita tak dapat zip,..tapi sabar kita itu indah....biar jer lah yang maha mengetahui membalasnya....wlupun hasil tgn kita tapi kita tak dapat mungkin itu bkn rezeki kita ....take it +

    ReplyDelete
  3. eyh? ada org curi artwork cik Dil ker?

    hmmm, klu cmtu kena start letak watermarkla kot...huuu, mlampau tol curi asil keje org + all dat hurting words.. TT^TT

    ReplyDelete
  4. nyampah tol la org yg ske cilok2 ni

    ReplyDelete
  5. Nak buat macam mana. manusia! sabar ye kak --'

    ReplyDelete
  6. memg annoying.. kte tempek art work pn untk b'kongsi kreativiti.. bt work sndiri sb kte bkn n xnk copycat work org len mcm diorg 2.. sembur jer org mcm u dill..

    ReplyDelete
  7. @ Munnafendy:kan..emm sabar je laa..

    ReplyDelete
  8. @ Lee-kun:yg b4 ni, dil x taruk sgt watermark..lps ni, mmg kan taruk setiap masa la jwbnya

    ReplyDelete
  9. @ siti hidayah:tu la..nk tegur, lelebih, nnti ckp kita ni apa..

    thankss laling

    ReplyDelete
  10. @ DySha.Pink◕‿◕✿:betul2..

    ReplyDelete
  11. hahah suke quote tuh! dil~~ len kali, buat watermark penuh dkt sume gambar dudel tuh...

    ReplyDelete
  12. orang ni ada juga yg tak malu macam tu kan?

    kite pun terkena juga dengan orang mcm tu. tapi dia ambik apa yg kite tulis, entry.. nak tunjuk bukti pun macam susah. tapi kite kenal la itu memang ayat kite daripada gambar2 yg kite edit.

    Biar Tuhan yg balas.

    ReplyDelete
  13. sbb tu skrg LC dh malas nk tampal hasil lukisan dkt belog.. smpan utk tatapan sndiri je.. kalau letak pun, LC letak yg penuh bertepek dgn watermark -_-

    p/s: LC suka mata doodle cik dil.. ^^

    ReplyDelete
  14. sabar jela dil. manusia biasalah. dia peminat artwork dil tu :)

    ReplyDelete
  15. @ Cik Cempaka:sabar ye la..kn cc.. =.=

    ReplyDelete
  16. @ intanurulfateha:mmg siot kan..hahhaha


    nak taruk jugak camtuu..nnti..geram la dil bila slalu jd camni sis

    ReplyDelete
  17. @ Luna Chempaka:tu laa..aishhh menciikk2..


    he, thankss..^^

    ReplyDelete
  18. sabo jela ye cik dil. kte suke gile ur artwork. doodle2pon cute2 jea ^^

    ReplyDelete
  19. sbar jela...stiap kjadiah pasti ad hikmahnye kn..:)
    cute je doodle tuh..looikeee..

    ReplyDelete
  20. sper yang berani cilok hak terpelihara tuh?jom kita sekeh ramai2.huhuh

    sabar ye cik dil.cuba tegur dulu.maybe dia tak sedar kesilapan dia.

    ReplyDelete
  21. @Cik Zety:penat la nk ulang benda sama..tp last2, kita jugak yg salah..slalu jd camtuu..entry ni, cuma nk gtau, dil kesal sgt bile jd camni.. T_T

    ReplyDelete
  22. cianyaa..sbr eh...lantaklah org nk ckp apa pon

    ReplyDelete
  23. @ beLLa:thankss yunk..love u..^^

    ReplyDelete
  24. @ NorSyazwanie a.k.a Maksu:tu laa..dil malas nak serbu2, mls nak marah2..

    ReplyDelete
  25. @ MaYa MustWany:dil da tegur elok2..mls nk gaduh2..^^

    ReplyDelete
  26. Kak dil,saba jelah..orang yg suke buat macam tu memang tak kemana..kalau dia dpt duit pun,tak berkat sebab curik hasil kerja orang..:)

    ReplyDelete
  27. i love ur quotes and i stole it , can i ? HAHA

    mg salah ouhh depa dok copy wat hak sndri ceit -,-

    ReplyDelete
  28. cara jahat..curi dia pnye balik...revenge is the only way ;ppp

    ReplyDelete
  29. jahat siapa yg curi kerja dil tuh. jahat! sian dil. sabar k :)

    ReplyDelete
  30. Wah, comeynya doodle !

    Btw, sabo je la. InsyaAllah someday tiap satu akan ada pembalasannya. It's a matter of time, stay chill =)

    ReplyDelete
  31. apakata kita pekak kan telinga dan butakan mata ?


    Cool tau !

    ReplyDelete
  32. doodle2 cik dil sumanya comey2 ngan lawa2. mmg cik dil nie ada bkat sngguh. congrate2! :)

    psai quote tue plak, trgelak sy bca. sbb lwak.hahhah..

    n cik dil, just be patience. just ignore the people who always disturbing ur life.

    ReplyDelete