Sep 26, 2011

Cuak kot bila google delete blog kejap =.="

Salam to all readers..


Tadi, tengah syok-syok belek blog sendiri, tupp tup kuar mesej, " Sorry, the blog at semanisepal90.blogspot.com has been removed "..


Cuak giler..Tangan dah terketar-ketar, sambil cakap kat kawan, " Korang, blog aku..err kena remove.. Aku tak dapat nak bukak ni.. " Air mata mula berderai.. Tarik nafas, hembus.. Cuba search lagi.. And mesej yang sama jugak yang keluar.. 


Tinggalkan laptop, ambil handphone, masuk bilik, dan call kawan.. Tuuttt tutttt tuutt tuttt.. Tak berjawab.. Makin laju berderai air mata.. srettttttttt.. Sedup hingus, cekal kan hati, pergi godek laptop.. Demmmm, mesej yang sama keluar.. T_T Mula membayangkan, hari-hari hidup tanpa blog.. 


Otak dah tak boleh nak fikir, yang tau nangis nangis dan nangis.. Tetiba terfikir Nuffnang.. Cepat-cepat tekan cash out.. Baik selamatkan before lesap begitu saja.. =.="


Sambil tu, berusaha sedaya upaya nak kembalikan blog.. Alhamdulillah, dil dapat balik blog dil.. Terdampar dekat kerusi.. Serius, cuakk baii.. Encik google, janganlah gurau macam ni.. Cuak melampau-lampau.. Habis berbakul - bakul air mata keluar sebab blog.. 


*macam ni la rupa dil nangis tadi.. T_T


*encik google telah meragut senyumanku.. T_T



Nota kaki:

Time saya perlu awak,
awak tak ada.. T_T



40 comments:

  1. teheee~~ sje la tu dia nak ngusik awek cun hehe :D

    ReplyDelete
  2. weee~sangat takut kalau jd mcm tu.abis cmne cik dil buat kasi ada balik blog ni?nak taw jugak.takut jadi kat sy pulak.huhu=.=
    tak rela~

    ReplyDelete
  3. google skang ni memang tgh dlm pemulihan byk kali nk g BW blog kawan lain jd cmni..xpe pastu ada blk

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..sy pun penah alami benda yg sama..

    ReplyDelete
  5. kenapa ye jadi mcm tu,klu saya pun gelebah giler gak,citelah buat cam ne,boleh dpt balik blog

    ReplyDelete
  6. comelnya cik dil nangis.
    huehue, kalau blog cik dil kena delete, kami pon mesti nangis camtu nanti T_T

    ReplyDelete
  7. google main cak , cak ngan cik dil tu ... hee :)

    ReplyDelete
  8. haiyark !! sabar sabar sayang !! kene dush dush itu pakcik google !!

    ReplyDelete
  9. Sabar ye Cik Dil.. Sikit je google nak test tu.



    Tapi serius kalau blog Usop yang ala² tu kena macam ni pun, confirm cuak jugak! ;D

    ReplyDelete
  10. alaa, jgn sedih2 dear...xdak apa2 aaaih, nnt dh banyak duit, boleh beli domain n hosting sendiri, so no prob lagi dah ^^....

    nah amek entry tuk dila ^^jgn sedey2 k http://lanabusybee.blogspot.com/2011/09/yeeay-dah-jumpa-doodle-yg-comel-dan.html

    ReplyDelete
  11. google nak ajak gurau dgn dil tu. hahahaha

    ReplyDelete
  12. cik dil log in semula dan verify akaun..nanti die ade mintak no fon..lepas masuk no fon..die akan send code..code tu nanti cik dil masuk untuk verify..pastu dah ok semula..customerfiza penah jadi camni..so far..okay dah

    ReplyDelete
  13. @Hidayah Rusli :xde maknanya..cari la gurauan lagi..sentapp kot..hehe

    ReplyDelete
  14. @ faridah nazurah:aishh luas nganga mulut tu, comel lg ke..hahaha

    ReplyDelete
  15. @ zareliqa afiqa:dil masukkan no phone, pastuu google anta code..then masukkan code tu, dan verify..pastuu ok balikk

    ReplyDelete
  16. @ merahitujambu:tapii cuak kot..tkut hilang camtuu jer..mmg bersara blog la jwbnya

    ReplyDelete
  17. @ ct N honey:dil masukkan no phone, pastu google akan send code..then guna code tu..cuak sgt2..=.=

    ReplyDelete
  18. @ Nia Ridzwan :waaa tharuu..hehehe

    ReplyDelete
  19. @ misz nano:xmo main cak camtuuu T_T

    ReplyDelete
  20. @ Maya Lisa:cuak ngat yunk..ase nak dushh2 en google.. T_T

    ReplyDelete
  21. @ YOUsoF:hahha, cuba la kena skali..mmg cuakk giler..

    ReplyDelete
  22. @ LanaBusyBee:hehe..segan la nak ber dot com..heheh

    ReplyDelete
  23. @ muhamad hanif:gurau melampau ni..berbakul2 naness tauu

    ReplyDelete
  24. @ Azhafizah[フィザ]:ahaa..dil buat camtuu la..1st time kena..mmg cuakk

    ReplyDelete
  25. uiisssshhhh !! nasib ade balik. kalau tak, tak dpt blogwalking sini dah T_T

    ReplyDelete
  26. hihi...camtu ler kite rasa dulu masa blog dah kene hack...sedih kannn

    ReplyDelete
  27. perghh klu ijah pun nk biru pucat lesi ni muka -.-' tssk. heheheh

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah..sabor jek lah kan.. cik google mmg slalu mcm tuh..surprise katenye..hik3:P

    ReplyDelete
  29. kih3 pak cik google nak main cak-cak dengan cik dil tuh..kih3.insyaallah xde pe2 nya.dimulakan dgn bissmillah ok.

    ReplyDelete
  30. relakss.. masih ade blog kau ni haaa.. :)

    ReplyDelete
  31. nape camtu eh? menakutkan betul :)

    ReplyDelete
  32. comelllnya doodle nanges ! heeee .
    nota kaki tu buat saya tertanya2 lah.. ahahahahha :P

    ReplyDelete
  33. sayanggg !!!!


    maya invite niii~~

    http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2011/09/maya-buat-contest-hebat-jom-join.html

    ReplyDelete
  34. baru je kna td..huhu..
    nsb baek bce entry dill then buka komen kt cni...
    taw la jgk cre2nye..

    ReplyDelete