Sep 1, 2011

Misi wajib dihari raya

Salam to all readers..


Sibuknya bila dibulan syawal.. Blog ditinggalkan berhari-hari.. Tanpa sedar tak sedar, dah masuk hari ke 3 kita menyambut raya aidilfitri.. Alhamdulillah, Allah masih memberi kesempatan untuk kita meraikannya..


Bila tibanya hari raya, benda yang wajib, memang tak akan rasa nikmatnya raya kalau tak ada iaitu lontong, nasi impit, rendang daging dengan sambal bilis mama.. 


*ni lontong mama masak..sedapppp


*nasi impit

*rendang daging yang memang umpphhh.. 


*sambal bilis 


*ini lontong dah tersedia hanya menunggu masa untuk di ngappp.. ^^



Even mood terspoil dek pimple yang tetiba gatal nak tumbuh, tapi tetap bersemangat snap pic dipagi raya.. Memang wajib tuh.. ^^

*1st day raya | spoil betul dengan pakcik pimple ni.. =.="


*hari ke2, dil berbaju biru..korang?? ^^



Nota kaki :
Hari ni lepak rumah jer, 
gara-gara sakit mata.. =.="
Esok start jalan-jalan lagi..^^

13 comments:

  1. cantik//th xpe//cik jerawat ni buat kantoi je di pagi raya.=p

    ReplyDelete
  2. sedapnya....pos skit..
    :)
    selamat hari raya

    ReplyDelete
  3. nyam2...
    sdapnya...
    nsib baik p beraya umah kwn td...
    mama dya pon ada wat lontong...

    ReplyDelete
  4. hehe..kita sama le.elok2 esok nak taya, tetiba mlm tu pimple menempek kat bawah mata ni..hampeh tul...

    salam aidlfitri ye dil =) maaf zahir batin dunia dan akhirat =]

    ReplyDelete
  5. slalu kitorang smbal kacang, rendang n lodeh.. hehe

    ReplyDelete
  6. lapa nya perut ni tgok lontog dgn sambal bilis tu...lapo!!!bak cikit..hani dtg beraya ni..nak duit raya sekali ye

    salam aidilfitri

    ReplyDelete
  7. ada lontong, sayur lodeh x ada pun dah okay kan? :)

    baju raya tak ada. :(

    demam, tak berjalan. kat rumah je.

    ReplyDelete
  8. my parents like lontong,for me i like nasi himpit/ketupat with kuah kacang +rendang ayam...

    ReplyDelete
  9. still the sambal ikan bilis. ideal mix dgn lontong... nyummyyyy...

    ReplyDelete