Tuto Blog


Hye dear, nak blog jadi comel?
Rajin-rajin la ushar tutorial kat bawah ni.
Nak copy boleh, tapi credit kan cik Dil ok.
Sharing is loving..^^

Cara Cantikkan Scroll Bar Blog
Cara mudah membuat tab menu yang comel

71 comments:

  1. salam...
    cik dil tau tak ape gadget yang otomatik tunjukkan link blog dia semasa jenguk blog kita tanpa perlu dia tinggalkan link dia??? tq...

    ReplyDelete
  2. oh salah satunya, awak boleh pakai gadget geng blogger..nnti dil buat tutor ok..^^

    ReplyDelete
  3. cik dil....linda nak tukar template blog yang cantikkk .. takde orang pun nak ajar .... wuuuuuu :'(

    ReplyDelete
  4. @ lynda salim:refer tutorial yg dil buat tu.yg pasal template blog..^^

    ReplyDelete
  5. cik dil .. tulun3 ! hehe .. sys .. cm ne nk bwt eak .. nk tkar template blog dh thu cre .. ikt cre sys r .. tp smpai dkt background tu .. dh tkan tpi dye kuar 'not application for this template' cm ne eak nk bg dye boleh blek .. pnig dh mkir nk bwt cm ne .. hee ^^

    ReplyDelete
  6. content blogg awak sungguh membantu ! :)

    ReplyDelete
  7. cik dil nak tanya after buat tab menu camna nak create entry banyak2...im new blogger xpandai sgt..:))

    ReplyDelete
  8. cik dil , bila saya nak buat pkai edit html mesti ta jdi . bila nk preview , dyer loading blog lme sgat . :(

    ReplyDelete
  9. Cik Dil , blh tak bagi link untuk blog template comel-2 macam Cik Dil punya ? Saya pakai template kat Pyzam je. hukhuk :(

    ReplyDelete
  10. @ CikkLyla:dil pakai designer template (picture window..)

    ReplyDelete
  11. thankz utk tutorial,banyak membantu..hehe

    ReplyDelete
  12. wah tuto akq diL mmg best ,,,tehn muda tuk difahami :)) tkz :))

    ReplyDelete
  13. salam...nak tanyelah,macam mane nak centerkan tulisan kat bloglist.... (T____T)

    ReplyDelete
  14. taruk text-align: center
    dekat code html sidebar

    ReplyDelete
  15. nak tanye, cemane nak wat sub menu dalam tab menu ye??

    ReplyDelete
  16. nk ty la..cmne nk buat ea law cursor sentuh at perkataan nanti kua background gerak2 2..

    ReplyDelete
  17. cik dil...nak tanya...macam mana nak tukar button home, button older post n button new post ikut kesukaan kite?

    ReplyDelete
  18. cik dil boleh buat tutor sidebar mcm cik dil tak ??

    ReplyDelete
  19. cik dil cmne nak msukkan warna dalam dudel eh? xreti la..
    boleh x terangkan secara teperinci lg untuk buat dudel nie? heee.. maceh.. :)

    ReplyDelete
  20. cam mne nak buat temapt iklan free mcm cik dil tu

    ReplyDelete
  21. kak dil, cam ne nak wat tepi scroll cam tuh.. tunjuk cara boleh ??

    ReplyDelete
  22. Salam Cik Dil :)

    thank you ye untuk tutorial nya :)
    menjadi lahh

    tapi sorry sye dah lupa sye amik apa , and sye main credit je sebab tak reti :)

    ReplyDelete
  23. macam mana nak letak border untuk post ? . :)

    ReplyDelete
  24. macam mana nak letak border untuk post ? . :)

    ReplyDelete
  25. tutorial cik dil byk tolonglah..
    byk tuto yg sye guna..

    ReplyDelete
  26. salam cik dil, boleh tak cik dil buat tutorial mcm mne nak letak icon dekat tajuk sidebar? :)

    ReplyDelete
  27. Thanks so much.. kite dah link blog cik Dil kat blog kite.. byknya tutorials yg best..

    ReplyDelete
  28. cik dill..mcm mana nak tutorial menu tab yang paling senang dan simple ??

    ReplyDelete
  29. Akak Dil , nnti wat kan tutorial pasal post divider boleh tak ?

    ReplyDelete
  30. Kak Dil , bleh x buat tutorial frame shoutbox . boleh ?

    ReplyDelete
  31. mcm ne nk wat kotak2 kat sidebar tuh..( bw tajuk order tuh)

    ReplyDelete
  32. kak dil...wat tuto cmne nak buang kotak shoutmix box ni...penin cmne nk buang ni..help mee...

    ReplyDelete
  33. thnks dil utk tuto n info yg superb

    ReplyDelete
  34. Wah, bnyk nye org tanye.. x jd lh

    ReplyDelete
  35. hai macam mana nak buat catatan baru pada salah satu tab link ..kerana semua catatan akan masuk halaman utama..sbb saya baru nak bejinak2 ngan blog ni jadi banyak pekara yg nak tahu

    ReplyDelete
  36. salam Cik Dil...once kita edit title utk sidebar etc, kita dah tak boleh edit ke font, size font eyh..sbb tak boleh nk edit font la pulak...pape pon tak boleh wp nk tukar kaler blog...huhuhuhuhu...
    tq Cik Dil..:)

    ReplyDelete
  37. Salam cik dil...akk nk tanya la...kalo kita dh edit2 sidebar etc, kalo kita nk edit font ke pape2, dah tak boleh eyh..camna yea? huhuhu...

    ReplyDelete
  38. Terime kasih .. Tutorial itu amat bergune ..

    ReplyDelete
  39. tumpang tanye, macamana nak buat border blog yg main pnyer melengkung? :/ masih lagi setahun jagung dalam meng'edit' blog..

    ReplyDelete
  40. Thank u... comel blog nie...suka2...

    ReplyDelete
  41. Awesome blog....cutie...sy follow awk...

    ReplyDelete
  42. alhamdulilah.. deh pokoknya
    http://www.AWSurveys.com?R=659002
    http://earningsip.com/ref.php?page=act/ref&invcod=103729

    ReplyDelete
  43. COMEY NYER BLOG NI...NAK JUGAK......HUHUHUHUHU.....

    ReplyDelete
  44. assalamualaikum kak dil. saya ade copy cara cara untuk mencantikkan blog dari kak dil. and then bila dia org tekan link tu keluar page kak dil. x pe kan kak dil..? saya nk dia org tahu yang cara2 tu dibuat oleh kak dil. ^_^ kalau nk tengok.. visitlah blog saya k.?? http://nursabrina001.blogspot.com/ tapi blog sy x sempurna coz x reti nk edit kat HTML. anyway nice blo kak! cantek! cute~! and sooooo comel. XD

    ReplyDelete
  45. Replies
    1. ambik dear..boleh buat tempahan dgn email di semanis_epal90@yahoo.com

      Delete
  46. Terima kasih..info yang baik..:)
    www.kamarularnizam.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. u are creative dear!
    www.kadkahwin-kami.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. macamana nak buat jadi bila seseorang masuk satu pages blog kita ada display entry2 yg lain kat bawah..

    ReplyDelete
  49. Salam. huhu. nak mintak tolong.

    scroll bar di blog sy never ends. mcm mana nak limit kan dia?
    sy rasa sy dh buat something x betul la dgn blog tu. huhuhuhu

    ReplyDelete
  50. Thanks for the tutorial .. Hey Done Follow yOu ! Can Follow back ?

    http://amirasyafiqah98.blogspot.com/

    ReplyDelete
  51. macamana nak buat pages?? sebab,saya pernah cuba . dia kata pages already maksudnya pages tu dah ada dalam blog saya.Tapi sebenarnya saya tengok dalam blog saya takde pon..

    ReplyDelete
  52. Salam . Cik dil . dira new here . nak tnye . mcam mane nak letak button follow and dashboard dekat blog ?

    ReplyDelete
  53. thanks cik dil 4 da tuto yg sngat berguna :D

    ReplyDelete
  54. Artikel yang sangat menarik sobat, thanks sudah berbagi, eitss .. jangan lupa mendaftar di sini ya AutoTraffic Exchange Terbaik Indonesia dan SEO Killer

    ReplyDelete
  55. oh jadi gitu ya ?
    makasih deh atas informasinya

    ReplyDelete
  56. assalamualaikum ... blog ni comel sesangat ! mmm just nak tnye mcm mne nak up kan folower kat blog ni eh ??

    ReplyDelete
  57. hai cik dil...macam mne sy nak buat sub page byk2 untuk satu post yg link dengan image post sya..klu buat mcm ni boleh jimatkan space dlm blog kan?

    ReplyDelete
  58. Info yang best..nanti nak cuba. Jemput komen blog www.villavitaminibu.blogspot.com

    ReplyDelete