Jul 11, 2011

Tutorial Blog | Cara menukar cursor comel untuk blog

Salam to all readers..


Tutorial lagi..Kali ini, dil nak tunjuk cara-cara nak buat cursor comel  untuk blog.. Kat bawah ini adalah contoh cursor yang dil guna untuk blog dil..

Sila tekan READ MORE untuk melihat tutorial Cara menukar cursor comel untuk blog





Step 1


Go to Dashboard > Design > Page Element > Add a Gadget > HTML/Java script


Step 2

Copy code dibawah ini dan paste kan dekat HTM/Java Script


<style type="text/css">body {cursor:url("URL CURSOR"),default}</style> 


Step 3

Tukarkan perkataan URL CURSOR dengan url cursor korang.. Kemudian tekan button Save dengan senang hatinya.. ^^ Oh ya, kat bawah  ini, dil ada sediakan cursor-cursor comel yang korang boleh guna.



https://lh3.googleusercontent.com/-hLy3c8yhrIQ/ThqQXIZEHdI/AAAAAAAADH4/IyAHe-2zCAI/cursor1.gif

https://lh3.googleusercontent.com/-2xSgj4vO2xM/ThqQXR9DkII/AAAAAAAADIE/EMrWuHVKUUk/cursor4.png

https://lh5.googleusercontent.com/-e8CojMbI-PU/ThqQXIPy9WI/AAAAAAAADH8/RRa8eHUkdXk/cursor2.gif

https://lh5.googleusercontent.com/-7kOvI3ZD1kc/ThqQXQgBTCI/AAAAAAAADII/hlJ_cJJ6n3U/cursor5.gif

https://lh5.googleusercontent.com/-AYYdsR3L3rU/ThqQXi8k0dI/AAAAAAAADIM/y4C4p0HkOqo/cursor6.gif



https://lh6.googleusercontent.com/-GigXnSZeHEo/ThqQXKpjHtI/AAAAAAAADIA/187U-FBhNPU/cursor3.png



41 comments:

  1. DH CUBE N MENJADI..TQ TO CIK DIL....

    ReplyDelete
  2. apple guna cursor yg cik dil bg..tenkayouu cik dil! ^^

    ReplyDelete
  3. mnx satu ea...
    try cari kt tnet xdpt wat pown...
    jd len ad la... tq

    ReplyDelete
  4. ehhh boleh la....thanks cik dil..kiter suker hehehehh...

    ReplyDelete
  5. tq cik dil....kiter suker...hehehhe

    ReplyDelete
  6. dah jadi lh...kihkih...i lioke!!..suka2..

    ReplyDelete
  7. tahu tak mcmmne nak buat cursor gambar muka kita..?

    ReplyDelete
  8. dah jadi..thanks :]

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?a2558bd0b3e23690c6899cf851b63c32

    ReplyDelete
  9. sgt menarik dan membantu..!! thanks cik Dil.. :-)

    ReplyDelete
  10. ema nyer jd tp npe xley nk klik,,cm sush..

    ReplyDelete
  11. hai kak .
    thnks akk , daa jdy . :)

    ReplyDelete
  12. hai kak .
    thnks akk , daa jdy . :)

    ReplyDelete
  13. Hey kak dil , tutorial kak dil memang berguna dan semuanya jadi , thanks kak ! :)

    ReplyDelete
  14. Hey , Thanks kak Dil , tutorial akak memang berguna dan ringkas.Thanks ya kak :)

    ReplyDelete
  15. tq.. Dil.. kenkawan yg lain.. check my blog.. http://pbbykhairunnisa.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. hey, thanks :)
    menjadi larr :)

    ReplyDelete
  17. thanx..sgt chomel! bole la kunjungi blog saya! :) norzanbaizura.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. dh try...mnjdi hehe...thanks...:)

    ReplyDelete
  19. tak bisa temukan page element di design :(( tak pandai laaa. payah nyeee

    ReplyDelete
  20. trima kasih kak dill.. dah menjadi la,, hee tq sangadd

    ReplyDelete
  21. Nak paste code tu sebelum code mane ? Paste kat bawah skali or atas sekali? Mohon jawab yaa Cik dil! tak jd laa :(

    ReplyDelete
  22. slm.tumpang tanya kak. yang 'design' tu maksud nya layout ke kak..?

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Kak Dil boleh tak ajar cara2 nk letak cursor misai Mohon jawab ye Kak Dil!

    ReplyDelete
  25. cari page element pum ta jumpe..
    sobs3..
    bleh tlg sy k.dil ?

    ReplyDelete
  26. Kak , tetap tak boleh lahh .. Kenapa ehh agaknya ? Boleh tolong tak kak ?? Tak boleh , it's okayy =) ...

    ReplyDelete
  27. nice..syukran akak :) sya newbies

    ReplyDelete