Jul 18, 2011

Adik cakap, rupa macam alien =.="

Salam to all readers..


So, selepas settle ajar adik dil subjek matematik, terus on laptop..Mencari ketenangan jiwa kejap..Dil memang tak reti nak ajar budak darjah 1..Asal lembap sikit dia jawab, terus rasa geram..Eeeee..*Memang tak ada ciri-ciri nak jadi cikgu langsung..


Tetiba terasa nak design doodle..Tak ada kerja lain kan..So, pusing sana, pusing sini, al maklumlah, tetikus rosak, terpaksa la pakai tetikus laptop tu..*err orang panggil tetikus laptop ke??Ahh gasak laa apa pun..Oh ya, sempena birthday dil semalam, tak ada ke yang terbukak hati nak bagi dil hadiah bamboo tablet??wakakaaa


Senang syok melukis ni, sampai meleleh air liur * ok, itu auta jer melebih..Tetiba adik-adik dil tegur,


Adik 1 : " Err kak dila, kenapa rupa benda ni nampak macam alien?? "

dil aka kakak mithali : " Errr nampak macam alien ke?? Ahhh gasak laa..Alien pun alien laa.." *

Adik 2 : " Comel la..Menjadi dah tu.. Cuma part mata jer, nampak macam alien.."

dil aka kakak mithali :  " Ini bukan alien la..Ni abg Shiwon Super Junior tau .."  * cish, jujur betulla budak-budak ni..


Doodle ni la, yang adik dil cakap macam alien..Waaaaa sampai hati adik dil ni..Tak jaga langsung hati kakak dia ni..Soobb..sobbb



*Err ada rupa Shiwon tak??ke ada rupa alien??waaaa nanges 40 hari



nota kaki:


Doodle boy ni,
paling leceh nak lukis rambut..
Sabar jer laa..

41 comments:

  1. untuk entry ni, bkn doodle itu saje yg comel. tapi adik bradik kat atas tu sangat comel hihihi

    ReplyDelete
  2. aah lah,rara pon same,tak leh nk jd tukang ajar,cepat je tgn nk naik.

    ReplyDelete
  3. @ nashanadz:haha.thanks yunk..^^

    ReplyDelete
  4. @ rara pinkmafia:kan..mmg x boleh sabar bab nk ajar budak ni..tensenn

    ReplyDelete
  5. @ Ku Azhar:wahh smpai atii..sobb sobb..nanes r camnii

    ReplyDelete
  6. comey la tu !
    tapi budak2 memang jujur :D ..hehe.
    kalau saya buat,jadi power rangers agak eh..haha

    ReplyDelete
  7. haha.ala comel jek..siwon pown bolee..hihihi

    ReplyDelete
  8. @ Shalina Samsudin :haha..tu laa..jujur sgt..sian kat kakak dia nii..

    ReplyDelete
  9. @ myra yusreena:haha..yess..ada rupa shiwon..haha

    ReplyDelete
  10. @ Aien Afiffy:haha..suka shiwon gak ey..ehh sama..^^

    ReplyDelete
  11. cute nyer~
    camne ek nak buat ? teringin pulak nak buat :)

    ReplyDelete
  12. @ Annis Wina:nnti dil ajar cara buat doodle boy ala-ala kpop ni..okey..^^

    ReplyDelete
  13. mmg style..guna pe wat ni cik dil?

    ReplyDelete
  14. @ mokar:style pe bnda..mcm alien ni..

    dil pakai photoshop

    ReplyDelete
  15. haha.comel kot! pandai eh wat doodle. lisa baru nak wat sekali terus hancur luluh nak buat lagi. sumpah buruk. boleh tengok entry2 yang latest kat blog lisa. heee

    ReplyDelete
  16. @ fa:yeeeahh, nasib baek fa ckp comel..terubat sikit ati nii^^

    ReplyDelete
  17. @ syrupmasin: tu la psl..x kesian lgsung kat kakak dia ni.hampehh nyer adik

    ReplyDelete
  18. comel le. kite lukis dudel super k lagi klaka ehhehee

    ReplyDelete
  19. @ Lissa:hoo, comel ke..adik ckp, mcm alien..sobb sobb

    alaa, dil pun baru jer blaja wat doodle..

    ReplyDelete
  20. @ intanurulfateha:nnti, dil try doodle kn sis ngn super k ok..^^

    ReplyDelete
  21. @ NNisa: emm ye la tu comel..adik dil, terang2 ckp cam alien..

    ReplyDelete
  22. kahkahkah,

    apa-apa pun doodle aku lagi kacak.!


    LALALALLALALA,

    ReplyDelete
  23. Bg la dia pki Songkok x susah nak lukis.. hehehe..

    ReplyDelete
  24. ade ala2 kpop tapi bukan siwon kut.. hihii..

    ReplyDelete
  25. @ dayangkueffazulaikha:hehhe

    ReplyDelete
  26. @muhamad hanif:doodle jer ok..jgn salah fahham..hahaha

    ReplyDelete
  27. @ EB:tu laa..songkok pling simple

    ReplyDelete
  28. @ farra8979:xnakk..nak shiwon jugakk...^^

    ReplyDelete
  29. wah. buat doodle pakai ape ni? aye pakai paint .. anda pula? btw chantek! tertarik yg header tu. comel je doodle nye.. :) jemput singgah

    ReplyDelete
  30. doodle moodle ... nice! jeles x reti wat!

    ReplyDelete
  31. kalo saya buat doodle..
    40 hari belum lepas..
    huhu..

    tak reti sungguh

    ReplyDelete
  32. cumelll ape....cam akk lg la xreti lukis trus..waaahahah!!meh ajr akk mu ini meh :)

    ReplyDelete
  33. kalau alien pon alien yg comell ^^

    ReplyDelete
  34. sy ni jujur org nyer...jadi sy mmg kne cakap yg doodle tu... MMG CAM ALIEN!!! wahahahahah

    *ok ler tuh dari sy x reti bab2 lukis nih... tgn keras... LK boleh laa....

    latest entry Bila menderma biar ikhlas... & Urban-or-Disaster

    ReplyDelete