Jul 13, 2011

Mak cik jururawat nak jodohkan dengan anak dia =.="

Salam to all readers..


Tadi, bersiap-siap gaya paling sempoi.. Tarik baju kemeja, jeans and tak lupa sarung tudung warna hitam.. Lokasi yang nak dituju adalah hospital..So, takkan lah nak bergaya sakan kan..Terbeliak pulak mata doktor kat situ..wakakaaa ^^


*abaikan muka budak sakit ni..


So, dengan selamatnya,dil dan kakak dil sampai la kat hospital tu.. Stelah menunggu, makcik jururawat ni pun panggil dil masuk bilik doktor.. Dalam bilik tu, ada la seorang lagi pesakit yang tengah tunggu giliran..So, dil lepak la dengan kakak kat atas sofa tu nak tunggu turn dil dapat rawatan..

Sedang syok lepak ni, tetiba makcik jururawat ni tegur dil..


Makcik jururawat : Awak umur berapa? Belajar lagi ke?

dil aka budak sakit : 21 tahun.. Aha belajar lagi.. Belajar kat melaka.. UTeM..

Makcik jururawat : Oh kat UTeM.. Anak makcik pun belajar kat UTeM jugak..

 dil aka budak sakit : Oh ya ke.. Anak makcik ambil course apa..*tetiba jadi ramah

Makcik jururawat : Ambil elektrik.. Awak ambil course apa?

dil aka budak sakit : Course multimedia makcik..

Makcik jururawat : Ohhh


Perbualan tamat buat seketika.. Dil pun sambung balik borak dengan kakak dil..Tetiba makcik jururawat tu, sampuk lagi perbualan kitorang..

Makcik jururawat : Awak ni tinggal kat mana?

dil aka budak sakit : Tujuh, makcik..*nama kampung dil, kampung tujuh..^^

Makcik jururawat : Oh, awak ada boyfriend da?

dil aka budak sakit : Erkkk..*apa punya soalan ni..

Makcik jururawat : Bukan apa makcik saja jer tanya..Biasanya, kalau orang tengah belajar ni, mesti dah ada..

dil aka budak sakit : Eh makcik, mana ada..Saya fokus pasal belajar dulu..*hihiii

Makcik jururawat : Oh, kalau gitu, makcik nak kenalkan awak dengan anak makcik yang belajar kat UTeM tu.. Dekat pun dekat..Senang la nanti..

dil aka budak sakit : Speachless.. =.=" 


Tiba-tiba doktor panggil nama dil..Okay, selamat sudahh..Fuhhhh..Tapi yang tak best bila doktor bagitau pasal result rawatan.. T_T *next entry, dil bagitau kat korang ye..


nota kaki:

Hope, dil cepat sembuh..
Kalau tak..Terpaksa operate.. T_T

51 comments:

  1. pandai makcik tue cr jodoh utk anak dia rupanya
    hahhahhaha

    ReplyDelete
  2. waahahahh..


    dekat betul jodoh tuu..


    mesti makcik tu duduk lapan kan ?




    AHHAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  3. HAHAHA :)
    steady la mak cik ni...heee :P
    dil,semoga cepat sembuh ! ;)

    ReplyDelete
  4. jodoh kot..hee~ cepat sembuh dear:)

    ReplyDelete
  5. @ Anum :tu laa..patutla ramah semacam jer..kena pulak, dil satu U dengan anak dia..aduyaii

    ReplyDelete
  6. @ muhamad hanif :hahhaa..

    x laaa..salah..nama kg makck tu lain..bukan kg 8.lgpun, mana ada kg 8..=.=

    ReplyDelete
  7. @ Shalina Samsudin:tu laa psal..boleh dia nak jodohkan dil, dpn org ramai..aduii..maluu2

    Thanks dear..

    ReplyDelete
  8. hehehehe... kes dah berkenan sangat la tu

    ReplyDelete
  9. alololo,.mak cik dah berkenan tu dil,.approve je la,.jahahaa

    harap dil oke2 je sihat,.

    ReplyDelete
  10. hehehe..bestnye..x yah susa2 da carik jodoh..:P
    hope ank makcik tu ensem la:P

    ReplyDelete
  11. @ syiela:hahha..ntahlaa..terkejutt dil..^^

    ReplyDelete
  12. @ NURUL AINI NORAZMAN:xboleh2..dil blaja lagii..huu..*ayat poyo..

    ReplyDelete
  13. @ farra:oh kalau nsem, dil on je..hahha..memilih giler..:P

    ReplyDelete
  14. wah dil jd kegilaan mak2 mertua..
    hehehehehe...
    get well soon...

    ReplyDelete
  15. haha okla tuuu. dapat jadi menantu kesayangan ti. hehe. semoga cepat sembuh cik dil. :)

    ReplyDelete
  16. sayang...

    Cepat sembuh ye...

    dah sembuh nanti, baru boleh dating lame2 ngan anak macik kampung lapan tu !

    hehe...

    ReplyDelete
  17. wahhhhh kemain youuuu. straight forward betul makcek neh. hehehe

    ReplyDelete
  18. ahahahaha mmg terkedu la... =)

    ReplyDelete
  19. awk!!!!!
    kenapa ni???
    sakit ape ni dear???
    awak makan ubat on time oke..
    jaga makan..
    jgn notty notty tau..
    dya doakan semoga awak cepat cepat sembuh dan tak perlu kena operation.. :)

    ReplyDelete
  20. untie misi dah bekenan dah la tu,,,, :)

    ReplyDelete
  21. itu bermakna....
    awk ni sesuai dijadikan menantu... orang tua tua ni pandai tengok org...
    tak gitu?
    hehehhehe..........
    woopss... doaku agar ko cepat sembuh dik... peace

    ReplyDelete
  22. wahhh,makcik tu advance,..lajuu kemain siap ckp dekat pon dekat,snang la nnti,..erkk,..aduhaii,.kalo CN ni,malunyee lah,..cuak pon ade,trkejut lagi laa,.


    hope Dill sihat cepat,.:)

    ReplyDelete
  23. @ shafiqabdshukor:heheh.mane ada..dgn muka sakit tu, boleh pulak mkcik misi tu bkenan..aduyaiii

    thanks..^^

    ReplyDelete
  24. @ NNisa :menantu ksygn..hohoo..^^

    thanks dear

    ReplyDelete
  25. @ Maya Lisa:hahhaa..thanks comel..

    weyy, mane ada kg 8..eee si hanif la ni yg wat crita..hoo

    ReplyDelete
  26. @ Fathiah Hamim:tu laa..tkejut dil..dh la, kt sebelah dil time tu, ada boy..maluuu

    ReplyDelete
  27. @ ainondreamergirl♥ :blaja duluuu..^^

    ReplyDelete
  28. @ Munna:hahhaa..tu laa..mmg tkeduu..fuhh

    ReplyDelete
  29. @ ♣dya aien♣ :thanks awk..leher dil bngkak..bengkak dekat muscle..doctor xtau sakit apa..so, dia bg ubat..nnti, kalu bngkak tu x ilang, dia akn operate sikit, n ambil isi kt leher dil, nak kaji, sakit apa..T_T

    ReplyDelete
  30. @ ehah helmi:tu laa..pnjang lebar tanya..rupanya..adoii

    ReplyDelete
  31. @ i'm ezza haniza:hahahhaha..bkenan dgn bdk muka ngah sakit tuu..aduyaii

    ReplyDelete
  32. @ che'pi:thanks abg..ehh tetiba abg..hahha

    hahha, gitu ey??wahh ada rupa nk jd mnantu ksygn nii..huuu

    ReplyDelete
  33. @ **::CIKNUURUL::**: tu la pasal..dil tgelak dgn kakak..jauh bebenor, macik misi tu fikir..heehhe

    ReplyDelete
  34. @ EB:eb kena usaha lebih laa..tengok makcik misi da ushar dil..hehhe

    ReplyDelete
  35. @ dayangkueffazulaikha:thanks comel..hope so..x rela nak kena bedahh..=.=

    ReplyDelete
  36. woohooo..
    tbaek pny strategi mcik tuu pki..
    xmo bg ank dy kwin ngan org jaoh..
    HAHAHA

    hope u get well soon...

    ReplyDelete
  37. Cool la makcik tue.. Haha
    Cepat sembuh yea :D

    ReplyDelete
  38. EB slow and steady.. Sbb x blh push sngt.. Nnti org tu tekanan.. Lgpn dia tengah stdy n tngh rancak dgn blog dia.. Nnti takut mganggu emosi n rutin hidup.. Heee..

    As long as you happy then I'll always be happy for you my dear Dil.. ♥

    ReplyDelete
  39. dil sakit ape nie?? semoga cepat sembuh ek!!

    amboooii!! apa lagi. pi la hospital selalu.melawat bakal mak mertua la katakan..he3

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. hahhaa...lwak laa bca cta ni..
    mkcik tu smpoi aja..
    terus terang nak knalkan ngan anak dya..
    senang..
    x dak kias2..
    ptotnya kak dil ckp "sy brbesar hati stuju n trima plan makcik tu"..
    hahhaaa...mstii lg gmpakkk pnya...

    ReplyDelete
  42. hahaha lawak2. kalau dah jodoh x kemane jugak. lek sudey. couple awal2 nnti clash wat ape. lek sudey. time keje nnti dah stable siket baru la cari calon. :)

    ReplyDelete