Jul 23, 2011

Cakap tak serupa bikin..Caitt

Salam to all readers..


Tadi teman mama shopping barang dapur.. Terlupa pulak hari ini hari sabtu.. "Hari tanpa beg plastik"..Demm.. Shooping bags lupa nak bawak.. *macam mana boleh lupa ni, ni kes makan maggi la ni  =.="


Lupakan dulu pasal shopping beg, kami pun shopping tak ingat dunia..Siapa tukang tolak troli? Of course la dil.. Dah la tadi berbaju kurung riau, ayu gitu..Nasib baik pakai kasut flat jer..Kalau tak, dah lama terpeleot.. *err abg dekat tempat milo, hensem laa.. ^^


So, habis jer shopping, kitorang pun beratur nak bayar.. Tetiba akak kaunter tu tanya, " Akak, hari ni, hari tanpa plastik, akak nak plastik tak?? "


Mama dil pun jawab, " Of course la nak "..Barang sarat satu troli ok..Sampai sakit pinggang-pinggang dil tolak troli tu.. =.="


So, untuk plastik tu, mama kena bayar 20 sen satu plastik..Tak kisah la harga plastik tu, tapi hari ini, tetap hari ada plastik kan.. Caitt.. Cakap, hari tanpa beg plastik.. Tapi dorang sendiri yang offer nak bagi plastik..


Gambar dari abang Google sayam


Nota Kaki :

Siapa volunteer nak urut dil??
Lenguhnyaa =.="

21 comments:

  1. dia tanya sebab nak bagi kita kemudahan tpi kalau dh taw x boleh guna beg plastik, bila dia offer, ckp lah tak nk. hehe..

    ReplyDelete
  2. haha..betol2..dyorg jugak yg tanye kan..baek ta yah ade kan plastik lgsung..huhu..

    ReplyDelete
  3. Cik Dil Nk Urut Tang Mana??

    Depa mau untung duopolohsen tu :)

    Moral of the story: shopping brg dapur di lain hari ^.^

    ReplyDelete
  4. Katakan TIDAK pada plastik .. hehehe

    ReplyDelete
  5. diorang tanya sebab nak doploh sen. lagi pun, kang tak tanya kena marah pulak.
    tak reti bahasa ke barang orang dah banyak tak kan tak nak plastik. hehe

    ReplyDelete
  6. diorang nak jual plastik utk hari sabtu,,,haha

    ReplyDelete
  7. HAHAHAA,

    selamat hari plastik oke !


    =)

    ReplyDelete
  8. @ cik tikah:dorang da offer, ambik jer laa..hihii ^^

    ReplyDelete
  9. @ syrupmasin;ahaa..baru la betul hari tanpa beg plastik kan..

    ReplyDelete
  10. @ IEQAH:tang pinggang ni..asa nk tcabut daa...


    haha, ahaa.lupa hari ni hari sbtu..biasa nya, mmg da siap sedia dgn shopping beg

    ReplyDelete
  11. @ Fathiah Hamim:hahha..tp cam x kena la, hari tnpa beg plastikk

    ReplyDelete
  12. @ H.J:ahaa kn..hari lain, free..hehhe

    ReplyDelete
  13. memang dil ,ckp ja tanpa plastik tpi sebenarnya nk charge 20 sengg tuh =..=

    ReplyDelete
  14. tak bermakna lah hari tanpa plastik kalau boleh guna plastik walaupun kena bayar..baik x yah buat kan..

    ReplyDelete
  15. Everything is business. HAHA! 20 sen memberi keuntungan kpd mereka. Fair and square. :)

    ReplyDelete
  16. ckp je xnk plastik...lepas tu,heret je troli tu wat balek umah....kalau na g shopping,heret la troli tu balek :)
    hahaha ..
    *chilll .... da ade org pnh buat taw :)

    ReplyDelete
  17. hye , singgah jap .
    tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
    tq :)

    ReplyDelete
  18. kalau kat cowboy kuantan,mmg x offer plastik langsung.dahlah kedai borong.biasa org masuk brong smpai 2 3 troli.haha.lawak rasa.

    ReplyDelete
  19. nasib baik dia offer dil... lau tak mau patah pinggang heh.....nak ngangkut segala bagai penuh troli..
    hahahah....

    *nota kaki
    saya pandai mengurut...
    evone from germany said "malenurse knows how give a good massage"

    kakakakakahkhakhak... :p

    ReplyDelete