Jul 8, 2011

Kuno gila tak ada Twitter!!

Salam to all readers..


Situasi: 

Bedah : " Eh Peah, jom la kita ber tweet-tweet.. Orang da tak layan FB sekarang ni "..* dengan berlagak sambil menekan-nekan BB


Peah : Tweet-tweet?? Apa benda tu? Sampai muncung-muncung aku nak sebut, Bedah oiii ".. *Dengan muka blur sambil tergaru-garu


Bedah : " Apa kuno berbenor kau ni. Tweet-tweet pun kau tak tau.. Twitter la.. Kau ni Peah, orang da naik kebulan, kau duduk lagi bermain dengan tempurung kau tu "..* gaya macam lawan debat sekolah


Peah : " Erkk tapi FB sekarang boleh videocall "..  =.="

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semalam, ada kawan ni, ajak dil bertweet.. Ding..dil tak ada twitter laa.. Tapi dia tak percaya.. Dia cakap, " Hanya orang kuno jer yang tak ada twitter.."


Tersentap.. Ada orang cakap dil kuno sebab tak ada twitter.. Sampai hati.. Tak nak tegur tuk 20 saat start dari sekarang!! 1, 2, 3 bla bla blaaa..


Geram jer nak balas, " Aku ada blog.. Kau hado?? " *hehhe.... Actually, dil ada jer akaun twitter, tapi tak berapa addicted sangat lagi.. ^^




nota kaki:

Jom join GA dil..^^
Sempat aja promote..

39 comments:

  1. Kak Alin pun ada twitter gak tapi offline jek..byk sangat nak layan..takder masa plak nnt..

    ReplyDelete
  2. akak pun ada ac tweet tp x reti la nak guna...baru prasan ada video cal..patut la wall fb tu lain macam...

    ReplyDelete
  3. wee...samela..x addicted sgt mende alah tuu..yg ade ni pon da x terlayan..huuu

    ReplyDelete
  4. hehe ! same..ade je twitter,.tapi tak gheti haih..HAHA..

    ReplyDelete
  5. @ Alin Marlini:sama lah kak..dil ada jer, tapi jarang2 on..

    ReplyDelete
  6. @ * Zaleta *: hehe..xpe,..akk cuba la godek2..lebih krg jer smua bnda nii..ahaa..fb asyik nak upgrade jer..

    ReplyDelete
  7. @ farra:kan..tp bile da addcted, habislaa..mmg x mkn minum laa

    ReplyDelete
  8. @ Shalina Samsudin:hehhe..jomm tweet..heeh

    ReplyDelete
  9. hehehe ijah terlebih aktif dkt twitter heheheh

    ReplyDelete
  10. @ Ijah EmoTemo: kan da kata..kalau addicted, mmg x bpisahnya dgn twtter tuu..

    ReplyDelete
  11. hehhehe. eyfa ada twitter. best sikit dr fb. fb dh boring! :P

    cik epal jom join contest eyfa nak?
    http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

    ReplyDelete
  12. saya takda twitter...
    kira saya kuno jugak eh??
    hahahaha...
    tak apa...
    Kalau saya, saya tak kisah pown apa orang nak kata... =D

    ReplyDelete
  13. kelakar2... hahaha.. den ada skype.. ado fb..ada belog.myspace..tagged.. myfrenz 2 you,, mu ado?? haha...

    pecah perut baca..:p

    ReplyDelete
  14. kalo nak tweet nak mampus lah, seminit je dah berapa banyak update...hehe


    Jom Jalan Bah Kita

    ReplyDelete
  15. fa pun ada twitter. tapi tak paham pun. hehe

    ReplyDelete
  16. saya ada tweet tu tp x la best sgt cm blog n fb... xde pn xpe kot ... hehehehe ^^

    ReplyDelete
  17. eleh ye ke ade twitter? :P

    ReplyDelete
  18. dear kamu kena tag.. http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/07/jom-senyum-bersama-shazny-salleh.html..
    (^_^)

    ReplyDelete
  19. salam kenal dr gadis butterfly... hem, dil... relax k... saya pon x de twitter... bkn apa, fb n blog dh ada, jd malas plak nk buat twitter.. hihii, pape pon, ceria2 selalu, k :)

    ReplyDelete
  20. @ EYFAalias:betul, dil pun da jarang dgn fb..asyik dgn blog jer

    ReplyDelete
  21. @ TUNASYA:xde twitter pun ok.blog adaa..kn2

    ReplyDelete
  22. @ nurul atikah:haaa..betull tu wak..hehhe..

    ReplyDelete
  23. akak pun ada twitter..tapi jarang pun aktif..sebab cam boring je..lain la ramai satu geng berceloteh ok la...ni 2 3 orang je..yang lain tu cuma folo orang2 femes je..jadi x best nak tweet slalu..

    ReplyDelete
  24. @ Fathiah Hamim:kan..sbb tu, x adcted sgt..heheh

    ReplyDelete
  25. @ sj:blog boleh tulis pnjang2..twitter x boleh..hhee

    ReplyDelete
  26. @ zeeck: adaa..tapi xreti nak guna..hajauu la aku nii..tu yg x addcted lagi nii

    ReplyDelete
  27. @ GaDis BuTtErFLy:betull..^^

    ReplyDelete
  28. errr..hehe..zai pon ade twitter tapi tak aktiff..same lar..dorang cakap "kau ney rabun it sungguh.."errk??tade twitter pon rabun kaaa??hehe..kalau banyak sangat nnti banuak yang terabai..biarlah satu asalkan terlayan :)

    ReplyDelete
  29. ade twitter tp xde geng T___T

    ReplyDelete
  30. cp pon same.. cp sign up sesaje tp tak tau nak gune..haha~~ dr tahun lalu, bawu 8 jer follower cp..aahahahaha~~

    ReplyDelete
  31. alar.. relax je dil.. CKJ pun xde twitter... blog lagi best rasanye.. hehe..

    ReplyDelete
  32. hehe. nak sep ley? kte sme lah! ade je acc twitter. tp tak aktif pun. byk bukak fb n blog je ;p

    ReplyDelete
  33. ehe.betul.ade twitter tapi x paham eh cmne nak gune.haish.-.-'

    ReplyDelete
  34. da deactivate twitter sbb mcm myemak je mata tgok..

    ReplyDelete
  35. no twitter. nak update status fb pun dh boleh pening2. huhuhu :D

    ReplyDelete
  36. hye,, jom komen kt link entry wani ni..

    http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    thx a lot =)

    ReplyDelete
  37. saya baru nak cuba bertweet..rasanya mcm x best aje..

    ReplyDelete
  38. Twitter ni ada fon yg boleh install twitter je best, smartphone. Klu takat tweet2 dkt web tak best ah.

    Sebab tweet ni is "whats happening" means whats happening now. dia gerak laju dr status dkt fb

    ReplyDelete