Aug 4, 2011

Kalau nak copy pun, agak-agakla sikit

Salam to all readers..





Perghhh kemain lagi dia kasi amaran kat orang..  Yang dia main copy orang lain punya tutorial, doodle orang, tak kasi credit tak pe pulak..


Yang paling tak tahan, sidebar pun nak tiru jugak.. Kalu tiru bentuk sidebar jer tak pe la.. Ni siap tiru sebijik-sebijik.. Cuba korang tengok ni.. Cuba cari perbezaan sidebar dia dengan sidebar dil..



Ni ha yang dia punya.. Icon epal pun nak tiru jugak ke? Tu trademark blog dil tau.. Agak-agakla nak copy pun.. Takkan la copy sebijik sejibun kot.. Sabar jer laa =.="


Dil dapat tau pasal blog dia ni, sebab ada reader dil yang bagitau.. Terus terjah blog dia.. Ahaa, ada yang sama.. Sidebar, doodle.. Fuhhhh.. Nasib baik ni bulan puasa.. 




nota kaki :

tak nak la kasi link dia..
Tak pepasal dia kaya pulak nanti.. =.=" 
*gurau jer la..ehhehe

Kalau nak tiru, dil tak kisah,
tapi sekurangnya bagitau or kasi la seciput credit..
Hargai usaha orang..

Ada orang cakap, dil garang..hehehe


110 comments:

  1. a'ah..smlm mirah ad tgk blog dia..byk gk la yg dia copy dr org lain,pastu kate dia ny..huhu

    ReplyDelete
  2. BIASA LAA TU AWOKNYA BLOG POPULAR..SAPA X NK TIRU...HAISH..KITA SEKEH KEPALA DIA...

    ReplyDelete
  3. cisssssss amaran la sgt kn.....dia sdri xsdr diri.....ahahahaha.......lawak2 org jns ni kn.....hehehe

    ReplyDelete
  4. hahahahahahahaha..
    aku nk link dy cepat..
    ekekeke...
    alalala..dy tiru sepatot
    nye kau berbangge tau..
    bab dy tiru sebab kau nye
    kerja cantik sangat lahh tu..
    hahahahaha =p

    ReplyDelete
  5. die x sengaja kot....kot la die tak tau...xpun sebab blog kamu comel tu pasal die ikut :)

    ReplyDelete
  6. kata "nasib buln pose" tp ckp tk mcm buln pose je..nnt yg pengomen marah2kan blog tu ap cer..free2 je blog tu dpt pahala..

    ReplyDelete
  7. sabar cik dil, saya juga selalu singgah2 blog ni...
    kalau dia rasa bertanggungjawab dia akan mohon maaf...
    teruskan berkongsi ya dalam blog ni!

    ReplyDelete
  8. lg satu..ingtkn tk bg link blog tu pasal tk nak aibkan blog tu..rupanya tk nk bg dia kaya..ermmm..

    *oo..lupa sy,, bloger otai ni ek..

    ReplyDelete
  9. teringin juga nak tengok. hehe.


    mula3 baca awal3 tu, pelik jugak, bila tengok nama HAFIZ, eh? sejak bila pemilik blog ni lelaki? rupanya tu screen shot ke.

    ReplyDelete
  10. dia ckp dpan cermin kowt... hahahaha. sepatutnya dia lah jgn copycat org punya.

    btw, blog cik dil mmg chumel. tu yg dia tiru tu.

    ReplyDelete
  11. euuuwwww , tade taste sendiri ke nak tiru2 kan . tak hape2 .sabaa yehh :)

    btw mmg comel la blog ni tempah kt sape :p nak tempah gak :D

    ReplyDelete
  12. mak ai..nak copy sume pon berpada2 skit..ish2..

    sbr jela dil..

    ReplyDelete
  13. @ pinky_liscious:senang ati dia kan..

    ReplyDelete
  14. @ pinky_liscious:senang ati dia kan..

    ReplyDelete
  15. @ isyam mirah :tu la..nak copy tak slah..tapi cuba la ubah sikit2..xkan la nak copy sama sebijik kan..

    ReplyDelete
  16. heboh jugak eh tentang budak nih hehe

    dekat lyssa secret pon dia ciplak sebijik sebijik tutor .siap mengaku lyssa tu ex dia lagi =..=''

    macam macam

    ReplyDelete
  17. sah2 epal kene makan tepi tu dicopynye bulat2.. dei thamby wennadei.. dah leh jadi blog kembar dh cik dil..hehehe.

    sejibun? ape tu? hehehe.. bertenang sudah.. nanti die insaf n malu sendiri..

    ReplyDelete
  18. aiseh..susah btol la org yg spesis ceni..hemmm..
    byk2 sabar ej la cik dil..
    cik ana pon penah kena gak..hemm

    ReplyDelete
  19. HUKHUK,,NEY BKN KE BUDAX YG NGAKU EX-bOY LYSSA SECRET TUWH..?

    ReplyDelete
  20. @miss epa:sabar ni..dil cuma kecewa jer..

    ReplyDelete
  21. @ merahitujambu:mana ada popular..tak pun..dil biasa2 ajer laa..tu yg pelik..

    ReplyDelete
  22. MK dh g tgk dh td.. mmg sebijik sebijan rupenya.. erkk, kalau MK la, malu weiii..trus ttp blog.. haha

    ReplyDelete
  23. @ Jasmin Ibrahim:amaran dia tak sama dgn pe yg dia buat

    ReplyDelete
  24. @ ainondreamergirl♥:baekk syg..akak sabr..hee

    ReplyDelete
  25. @ Far8 budak baik:nak ke??hehhheee

    ReplyDelete
  26. @misz sheyla:maybe la..mane tau, kebetulan kan..

    ReplyDelete
  27. dah bgtau dia ke yang dia dah kantoi ? haha

    ReplyDelete
  28. @ amier azrul alias:yee..sabar la ni..^^

    ReplyDelete
  29. looser gila.. tak malu punye orang huhu

    ReplyDelete
  30. @ ArulchelseA:dil rasa, dil xde pulak maki hamun, sumpah seranah dia kan..


    dil cuma nak dia tau, apa yg dia warning dekat blog dia tu, x sama dgn apa yg dia buat..ituu aje.

    ReplyDelete
  31. hahahaha.. hafiz guna kaler pink and epal kt blog dia? so comel.. ;P

    ReplyDelete
  32. sabar cik dil ..
    eyza ade dengar gak sal ni ..
    actly bukan cik dil sorg yang kena ..
    ade gak blogger2 yang lain ..
    dia tiru sebijik2 ..

    ReplyDelete
  33. ceh...paku dulang paku serpih ngata org dia yg lebihhhhh...

    ReplyDelete
  34. @Cik Tqah:yee awak..sabar nii..

    ReplyDelete
  35. anjat boboi ! hehe . nk masuk kategori ape owg ni ek ? muke kuali kottt ?

    ReplyDelete
  36. patutla saya tgk blog dia sama dgn cik dil punya.

    ReplyDelete
  37. @ ArulchelseA:whattt??blogger otai?? ada ke sy mention kat situ, sy blogger otai??

    maybe awak x boleh fhm emosi sy dlm entry tu.. Sy ckp camtu sebab tak nak kasi entry ni nmpak mcm entry marah..

    its ok..kdg2, org xkn fhm pe yg kita smpaikan..mknanya sy still gagal dlm create entry..

    sy buat entry tu, bukan nak aib kn dia or what..cuma nk dia sedar, apa yg dia buat tu, xbrape betul..dia warning orng, tapi dia, tak buat pun mcm yg dia warning tu..itu aja..

    Maaflah kalau awak rasa, entry dil ni kasar sangat..

    ReplyDelete
  38. @ adrinaqamarina:hehehe..dil pompuan laa..hehehhee


    aha screenshot blog dia

    ReplyDelete
  39. alaaa ta de link dy ke?? baru nk pegi bako :D

    ReplyDelete
  40. adehhh..xmalunye...saba ea dil..

    ReplyDelete
  41. owh..sejibik yg epal tuh..mesti cik dil idola die..kuang3

    ReplyDelete
  42. @ nuyui a.k.a miss NUSHA:tu la..nk copy x salah.tapi berpada-pada laa..kan..

    ReplyDelete
  43. @ diyan:ahaa..dil pun tau psl lyssa tu...x boleh blah dia ngaku ex lyssa..haha

    ReplyDelete
  44. @ kerisperak:hehe..blog kembar..heheh

    sejibun tu ayat rekaan sndiri..sila catat dlm buku yer..hhehe

    ReplyDelete
  45. @ Khumaera Ismail:baekk kakak comel..^^

    ReplyDelete
  46. @ anamizu: tu la..dil bukan nk marah sgt, cuma nk dia tau, apa yg dia warning x sama dgn yg dia buat..

    ReplyDelete
  47. @ intanEyka:ahaa..femes jugak dia ni rupanya..

    ReplyDelete
  48. @ mizzkechique;dil bukan nk malukan dia, cuma nak dia tau, apa yg dia buat ni, slah laa..kesian, org penat2, dia senang2 copy

    ReplyDelete
  49. @ DoodleLicious :dahh..dil ada komen dekat entry doodle yg dia copy dr dil..
    tapi dil delte komen tu, sbb kawan cakap, garang sgt..ehhehe

    ReplyDelete
  50. @ Pearl Kaz :dia jiwa comel2 gitu..hehe

    ReplyDelete
  51. @ eyza ♥:ahaa..dil ada baca jugak pasal dia nii

    ReplyDelete
  52. @ Munna;tu laa..warning kemain lagii..tp dia??

    ReplyDelete
  53. @cik fadh:hahhaa..semputtt..ehehhe

    ReplyDelete
  54. @syrupmasin:nak ke??hehe..xyah laaa..sian dia..tbakar nnti

    ReplyDelete
  55. @ cik violet :ye syg..dil ngah sabar jer ni

    ReplyDelete
  56. ala-ala bg lah..sikit hint ke?? :P

    ReplyDelete
  57. HUKHUK,,NEY BKN KE BUDAX YG NGAKU EX-bOY LYSSA SECRET TUWH..?

    ReplyDelete
  58. glupp...bila baca ayat copycat tu macam kenal ja..tu ayat zaza..sebijik2 dia tiru..cuma tukar nama ja..

    nak link blog dia bleh x dil??

    ReplyDelete
  59. Oh eb x reti bab² tu semua..
    Eb BUTA it.. hehehe..

    Tahniah followers da 3k..
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  60. tu la... sabar je la cik dil.. nak buat cmne lg.. takpe org sabar ni semua org syg... :)

    ReplyDelete
  61. Sabar cik dil. Sabar itu separuh dari iman (:

    ReplyDelete
  62. sabar ye,,belog lyssa pown dia copt sejibik2 jugak..huhu

    ReplyDelete
  63. adik..tgk email ye..ade sket job nak tanye..hehehe

    langputih

    ReplyDelete
  64. beeha pun pernah kene.
    Dia ada tulis jangan bangga ambik hak orang. Cakap tak serupa bik.

    #bikinhotje

    ReplyDelete
  65. hihi...lawak tul budak hafiz tuu

    ReplyDelete
  66. pelik org yg xde identiti sndiri ni..

    ReplyDelete
  67. arghh.. budakk hafiz tuh memang ngekk !!!
    Menyampahh btol !! Semua benda dia nakk tiruu ! aiyoooo =.=

    ReplyDelete
  68. Sudah jumpa..!! Hahaha~

    Dulu, lyssa faizureen terkena. sekarang, cik dil pula. apakah kes ini? laporkan sahaja kepada badan berwajib di bawah akta hak cipta. :D

    Nak tanya, kenapa Hafiz berubah menjadi Zaza pula? Hhahaha! :)

    Bajet org x boleh cari kah? LOL!

    ReplyDelete
  69. Hafiz lagi? Hurm..byk kali dgr name si copydog nih! Bilo la agknya dia mau sedar. Hish.muke tembok betul la mamat tu...daa...menggedik je lebih doe...

    ReplyDelete
  70. dia yang sebijik cam orang, nak warning orang pulak...adehhh..
    ade gak ea mcm tu...
    sebijik betul la dill tang sidebar tu...

    ReplyDelete
  71. @ ~bUih-bUih ciNta~;idola la sgt..hahah

    ReplyDelete
  72. @ apple pearl:hope so..thanks syg

    ReplyDelete
  73. @ Zaza Zafran;ahaa laa..dil da tgk blog zaza..samaa

    ReplyDelete
  74. @ pinky_liscious:alaa sweet ayat u dear..shomel..^^

    ReplyDelete
  75. @ Hanif :yee..ngah sabar dah ni

    ReplyDelete
  76. @ ! ❤ PINKaholicx ❤ ! ; tu laa..melampau giler..

    ReplyDelete
  77. @ ♥ Nurulz Sabeeha ♥:tu laa..yg geram, dia mmg ckp x serupa bikin kan

    ReplyDelete
  78. @ ~Tieha~;hehe..tu laa..blog dia kaler pink tuu..sweet

    ReplyDelete
  79. @ Lyssa Faizureen:tu la kan..lyssa kena mmg teruk laaa..

    ReplyDelete
  80. @ Mr.Thinker@Ali:ehh zaza tu org lain laa.. si hafiz tiru blog zaza punya warning tu..

    ReplyDelete
  81. dari awal nak beritahu, cik dil dgn zaza terkena sudah. Hati-hati, selesaikan dgn cara terbaik. :)

    ReplyDelete
  82. @Myera Jasmi:copydog??hahaa..

    tu laaa..mmg gedikkkkk..eee

    ReplyDelete
  83. @ Mr.Thinker@Ali :ohh..hehe..dil takut awak xtukar jer..zaza tu org lain..mangsa dia..

    thanks..^^

    ReplyDelete
  84. :)

    maaf sbb kecelaruan ayat saya. sedang kifarah.

    ReplyDelete
  85. @Mr.Thinker@Ali:hehe..xpe wak..

    ReplyDelete
  86. kite dh tgk blog bdk ni... mmg dy tru sbijik sjamban blog2 org lain...

    ade 1 tu ciap ngaku ade grl 2 ex-awek dy lagi..hahahhah nk tgelak je tgk muke bdk 2......

    ReplyDelete
  87. Akak, Kalau nk tahu, Dye ni spupu sy . Dye mmg bnyk buat masalah . Org dkt http://www.lyssasecret.com pon marah dkt dye .. Sbb Copy.. Dyla pon nk mintak maaf..

    ReplyDelete
  88. hari tu ader baca kat blog lyssa, pun banyak yg dier tiru, siap ngaku lyssa ex-gf lagi..yg nie tiru blog dil plak..alahai...pe la masalah dier..

    ReplyDelete
  89. ala sape tu hafiz... nk tgok blog dia.. dill bg la link blog dia

    ReplyDelete