Aug 17, 2011

Memang macam ni ke dunia blogging??????

Salam to all readers..


Saya tak pernah kacau orang, 
kenapa orang nak kacau saya?

Saya tak pernah dengki dengan orang, 
kenapa orang nak dengki saya?

Saya tak pernah buruk kan orang, 
kenapa orang nak burukkan saya?

Saya tak pernah cakap pun, blog saya lawa
kenapa orang nak sakit hati sangat??

Seriously, saya tak faham..
Macam ni ke dunia blogging??
Mesti ada iri hati, mesti ada niat busuk, mesti ada marah-marah, mesti ada sabotaj??

Kalau macam ni la dunia blogging,
memang saya terasa nak  GIVE UP
dari dunia blogging..
Langsung tak ada kemanisan..

Tapi, orang selalu cakap,
Seorang benci kita, 10 orang lagi yang sayang kita..kan..

Kepada yang tak puas hati sangat tu,
sebelum ni saya sabar jer walau dah banyak kali awak provok saya..
Tapi kali ni, saya macam tak boleh nak sabar..
Seriously.. 
Saya nak tau sangat, awak ni siapa dan 
kenapa awak sakit hati sangat dengan saya?






107 comments:

  1. sabar eh..

    ikhlas saya ckp blog awak mmg cantik...

    ReplyDelete
  2. tak habes2 org nk kcau..sian cik dil..

    ReplyDelete
  3. sabar je sis.. biar je dia nak ckp apa pun..

    ReplyDelete
  4. Biaselah tue..bukan dunia blogging jer macam tue,dunia realiti pun macam tue jugak..btw,chill jer..

    ReplyDelete
  5. hahaha,

    bukan dunia blogging je, semua perkara pun yang kita buat tetap ada orang yang suka dan tak suka.

    if kita kuat nak faced, insyaAllah takda hal punya, tapi kalau kita nak jatuh semangat segala, rugilah.

    ReplyDelete
  6. sabar jela dengan manusia seperti ini. Insyaallah Allah sentiasa berada di pihak yang benar. :)

    ReplyDelete
  7. abaikan je. jgn ambil serius. dia sebegitu kerana cemburu. org yg cemburu pada kita adalah org2 yg ingin seperti kita. tapi sayang, dia tiada usaha. maka, hanya satu perkataan untuk mereka: LOSER. hahaha. nak jadi macam dia? silakan jangan. anda bukan LOSER. anda winner. biarkan saja. kalau kita layan, makin menjadi. kuatkan mental, tingkatkan semangat. :)

    ReplyDelete
  8. perlu ka dea uat cm2?? cm xde motif..

    ReplyDelete
  9. cik dil.... xpyh layan org giler ni.... nty dy makin menjadi2... biar je dy.... 1 ary nt dy pasti akn dpt balasan dr yang maha kuasa.....

    ReplyDelete
  10. cik dil...hrp bersabar...ku ttap pngunjung setia ;)

    ReplyDelete
  11. aiyoh! sungguh biadap bahasa dia!

    tak pyh layan dil. endahkan je org2 jenis mcm tu -.-'

    ReplyDelete
  12. Ada masalh dalaman kot..tak pum kurang kasih syg..kih kih kih

    ReplyDelete
  13. perghhhh giler kentang.. nobody giler publisiti..
    smpaikan ckp suruh hbohkan..

    ReplyDelete
  14. sabar je la. tak payah layan sgt loser mcm tu,,

    ReplyDelete
  15. sampai mcm tu sekali dye kate cik dil , tu kes dengki la tu . kesian cik dil . sbr bnyak2 yer .

    ReplyDelete
  16. Jahat pnyeee orggg . dyee tuhh adee akaii keeee tadeee ? fikirr larrr sikett . niyy nk menn sabotaj and copy orgg punyeee blogg jerpp . cube klauu kiteee pulak copy dyee punyeee blog . ape perasaan dye? tadeee hatyy btull .kesiann akk . saba jelaa yee kak . biaselahh manusiaaa . ^_^

    ReplyDelete
  17. terang tang2 dia jeles dgn cik dil...eeee tak malu!!hahaha bio kan aje dia tuh..

    ReplyDelete
  18. erkk sesuka hati die je kan
    lantak la dill
    jgn dilayan sgt
    die pun, xnak bace blog org dh la
    xyah la nak serang2..uhuhu

    ReplyDelete
  19. bkn dlm dunia blog jer, dunia luar pn mcm tu cik dil.. x kn ada yg sng klu tgk org lain sng.. manusia~ sabar ye cik dil..

    ReplyDelete
  20. sbrla ea..
    org mcm ni org yg suka jeles..
    sbb tue snggup wt cmtue..hoho

    ReplyDelete
  21. sabar ek akq
    manusia xlri dr hasad dngki
    lambt laun akan terbongkr
    sabar ye ^^
    rmai lagi skog akq

    ReplyDelete
  22. hahahahak. kelakar tengok gelagat manusia yang sukee masuk bakul angkat sendiri. let it be .

    ReplyDelete
  23. hahahahak. kelakar tengok gelagat manusia yang sukee masuk bakul angkat sendiri. let it be .

    ReplyDelete
  24. cik dil, sabar tau..
    biarkan apa org nak cakap, manusia ni sentiasa iri kalau ada org lain yg lebih baik dari dia..
    syg cik dil (n_n)

    ReplyDelete
  25. sabar ek..
    dengki je tu...
    buang je shoutbox cmtu...

    ReplyDelete
  26. bkn tkat 10..dah bepuluh dah nie org komen bg smagat..ahah! :)

    ReplyDelete
  27. sabar cik dil. dia dengki lah tu sebab dia tak ada blog. alaa, abaikan je keyh. *chill

    ReplyDelete
  28. dasar penakot punye olang ... kalau ye pon nak marah/over acting kat cik dil, nape x letak jew name sndiri ... dasar sengal!

    sabar ye cik dil

    ReplyDelete
  29. hahahahaha mcm bermasalah je org tu. :P

    ReplyDelete
  30. saya pon kena serang ngan manusia-tidak-cukup-adab macam tuh jugak ptg tadi.. kurang kasih sayang lar manusia itu..huhuhu

    ReplyDelete
  31. hati org kita buknny tau.. dy benci ke dy skit ati ke.. kdg2 rasional, kdg2 tak.. let it go je.. xgune pun amek ati cs mkin dilayan mkin mnjadi.. do what u think its right, okay :)

    ReplyDelete
  32. eew.annoyingnye org tu.sy rase confirm org ni mmg hati dia penuh iri hati.and sy yakin msti dia akn bace komen2 utk entry cik dil ni!sje nk tmbhkn rse jeles bile rmai sokong cik dil..

    ReplyDelete
  33. chill k..hero datang ni
    mmg nak kene betol lahh
    budak tu..
    tak baik kot cakap gitu..
    grrrrr..
    mcm nk kene cepuk betol lahh..
    buang dlm laut baru tahu kn..
    haha =)

    ReplyDelete
  34. sabar cik dil . orang yg ada blog buruk , memang macam tu . asyik tak puas hati ! >,<

    ReplyDelete
  35. hati si dia tu tak tenteram kot...bulan ramadhan yg mulia ni pun nak cari pasal.

    don't worry sis!kitorg setia di sini dan blog serta doodle sis mmg comellllll!

    ReplyDelete
  36. hmm nampak gaya nya macam neh la dunia blogging lalink. =/

    ReplyDelete
  37. ala setakat die je sorg tak suka..xde hal la..hehehe

    ReplyDelete
  38. Die jelez kat cik dil la 2... hehe..

    ReplyDelete
  39. omg, ada juga orang macam ni..
    dunia blogging,biasalah..
    ni kes jeles namanya...
    sabar k sis ^^

    ReplyDelete
  40. Sabo je la ehh kak dil.. ujian je tuhh. lau kak dil sabo.. pahala menanti tuu :)


    xmoa sedih2 tau. hee. adat lah tuh lau org iri hati. sabo tau my dear =D

    mybe ada hikmah disebalik ni semua. ALLAH maha mengetahui .. jangan lah berhenti :) nty rindu. HHE.

    ReplyDelete
  41. alah cik dil rilek la.. memang adela annoyingmouse yang macam tu.. hehe.. tengok cik epal pon dah. bape banyak org ckp buruk pasal die.. saboo jee

    ReplyDelete
  42. sabar ye. :)

    blog ni memang cantik. ikhlas. :)

    ReplyDelete
  43. sekarang ni manusia macam2..dosa kt dunia realiti dh brlambak..pastu dtg tmbah dosa kt blog org..

    ReplyDelete
  44. bulan2 pose pon ad y dengki..sabo je la..huhu

    ReplyDelete
  45. ni ujian di bln ramadhan cik dil..byk2 bersabar k..rmai lg yg akn support cik dil..dun wory k dear..

    ReplyDelete
  46. sabar ea~

    owang dengki ni jgn nak di layan sangat~

    wat sakit jiwa jer~

    ReplyDelete
  47. hmm..dapat apa serang orang camni..xde faedah..dia mention doodle la..nape agak nye? jeles dgn doodle cik dil kot..haha..kalau nak pon,buatla doodle trade kan cik dil? kihkih..xyah nak serang2..hoho..saba je la cik dil..

    ReplyDelete
  48. perghh..berbual..sape org dengki khianat bulan2 pose nih..adoii..

    ReplyDelete
  49. biar jewk lah cik dil orang mcm neh memang sakit jiwa,,buat ape awak nak give up sebab dia,,nanti lagi dia suke,,

    ReplyDelete
  50. iklas dari nieza jugak.. blog cik dil chantek dan kemas.. suke dtg sini... n suke tgk doodle cik yg sumenye chantek2 belaka...

    jgn dilayan org cmtu.. pysco tu.. kalau dilayan.. kte turut same jadi psyco.. alhamdulillah.. die dah kasi cik dil pahala sket bulan2 pose ni kan.. abaikan manusia cmtu...asal kte x kaco org suda... ^-^

    ReplyDelete
  51. Chill Dil sayang!

    Beliau kurang kasih sayang dan perhatian ibu bapa tu.

    Abaikan!

    Akak saaaaaaaayang Dil!

    ReplyDelete
  52. itu orang pengecut tu,, buat bodoh je la wak :)

    ReplyDelete
  53. Inilah asam garam rencah kehidupan seorang penulis belog. Waima, kita rasa kita tak pernah nak ganggu kehidupan orang lain tetapi akan ada hamba Allah yang akan mengganggu kehidupan atau penulisan kita. Bersabarlah dengan karenah manusia sebegini.

    ReplyDelete
  54. sabar je. orang macam nie memang tak boleh tengok orang lain senang and bahagia. dengki je kejenye . -.-'

    ReplyDelete
  55. pengakuan brani mati anonymouse, ,tpi penakut nk tinggl jejak link.. .

    ReplyDelete
  56. budak ritu kot dil..hihihihi...
    tieha syg dil... blog dil mmg terbaik... gtaw cm ni kat dy...mmg blog aku cntik pn.... nape ko nk susah2 plak...hihihi

    ReplyDelete
  57. kalau jumpa orang koya camtu buat rilek je...biasa ar tu, orang yang shallow

    ReplyDelete
  58. sabar cik dil,
    walau ape pon
    saya tetap suka blog ni...
    walaupun baru kenal,
    tapi first time masuk
    terus tertarik...
    (^__^)V

    ReplyDelete
  59. biasa la tu kan :)
    kita takkan dpt puaskan hati semua orag :)

    ReplyDelete
  60. kesian cik Dil...sabo jerlah..orang yang dengki tue tak boleh tengok cik Dil lebih sikit...

    Entri Menarik Di Sini:
    1)Menarik!! Impian Wanita Zaman Sekarang
    2)Octove.com Bagi Hadiah Iphone 4
    3)Panas!! Wajah Penyamun Guna Asid

    ReplyDelete
  61. Sabar je ye...
    Cik kumbang pun pernah kna sob3~

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2011/08/tempahan-template-dari-arep.html

    ReplyDelete
  62. manusia mmg xleh lri dr sift dgki kalo ad org y lebey dr dia..
    jgn rs down sbb bnd nih..
    ini bmkna dill ad ap y dia xd..

    ReplyDelete
  63. sabar cik Dil, walaupun saya jarang komen, tpi mula2 saya masuk sini, saya suka blog ni. dan ianya blog cik dil.cik dil, jangan dilayan sangat manusia yang cemburu.

    ReplyDelete
  64. Sabar ye Cik Dil. Sepatutnya orang yg membenci tu tak layak dapat perhatian langsung! >.<

    ReplyDelete
  65. sabar ye sis . bukan dalam dunia blogging je ade orang yang tak puas hati dgn kita . mybe sis ada something yg mereka2 ni tak ada :)

    ReplyDelete
  66. Kat alam maya pun ade org dengki jugak... Hmm... tak faham betul dgn manusia ni... takpe.. lantak mereka la... buat tak tahu je...

    ReplyDelete
  67. perghh sampai macamtu sekali


    ala cik dil, klo ade haterz tu maknanya cik dil ni dah cukup bagus untuk dicemburui oleh org lain. hehehe

    ReplyDelete
  68. saba je keyh . haters make u famous ryte ? ^^

    ReplyDelete
  69. assalamualaikum Dil... mulut org ni di asanggup berkata apa saja.. yang betul di kata salah, yang baik di kata jahat, tapi diorang lupa.. diorg leh tipu manusia.. tapi pada Allah camana diorng nak tipu... Allah Maha Mengetahui apa yang kita Pikirkan.. dan setiap perbuatan manusia ni akan ada balasannya di akhirat kelak.. jadi Dil.. point here... As long u think u doing good think ,, just do it, dont ever give up coz few people who dont like u.. then u broke thousand heart of poeople who still like u and support u from behind.. think bout it.. (^_^)

    ReplyDelete
  70. giler ah ayat dia tu..

    abaikan je yer.. tu ayat org iri hati.. sifat yg keji sgt..

    ReplyDelete
  71. jahatnye..kok ye pun jgn la ckp camtu..email personally lah kalau tka puas ati..sabar ea dik dil..

    ReplyDelete
  72. haha , sabotaj copy paste je pun . if dye sabotaj da lame kamu x boleh log in (;

    ReplyDelete
  73. what the ----. X da keja ke orang tu. buh nama nobody ** ala-ala wondergirl pulak..

    haisyhh..sabar lah ye, blogging je cam biasa. org dengki memang cam gitu.

    ReplyDelete
  74. eee..seram gila seyh. biarkan je dia melalak sensorang.
    rasa bangga la terhadap diri dil sebab dia tersangat la concern nye nak ambik tau pasal dil dan blog dil.

    blog dil lawa. die stress tak dapat nak baut selawa ni. hakhakhak..

    ReplyDelete
  75. sabar yer dil.. blog n doodle dil mmg cantik tau..zaza suka.dont give up

    ReplyDelete
  76. err lancang jgk tak pose ape -..-''

    alaa cik dil .. maknanya blog cik dil mmg hebat lah .. pedulikan je kalau semua tu tak betol .. cik dil g track ip address die ..huhu

    ReplyDelete
  77. salam..huhu, sy pon penah kena dulu, tp sy wat senyap je, sy kecikkan shoutbox sy, so die nak kutuk apepun lantak die..sebenarnya die juz nak tarik perhatian cik dil tu, peminat kot..

    ^_^ sabar ye, be happy, teruskan berblogging..org yg benci kite biasanya sebab kita ade something yg mereka tiada

    ReplyDelete
  78. Lar..ade gak owg cmtu yer.Erm,sabar jela Cik Dil.

    Blog ni mmg cantik pun :)

    ReplyDelete
  79. rileks jer, jgn layan...makin dilayan makin mereka seronok...rileks sis

    ReplyDelete
  80. sys , dye jeles sbab dye reti COPY TUTO ORANG JEA ! jom kita gelar dye -
    C.O.P.Y.C.A.T - J.E.A.L.O.U.S.Y =P

    ReplyDelete
  81. erk, nape camtu... sabo ye... abaikan je owg tu...

    ReplyDelete
  82. sabar yea cik dil..beza manusia gunakan akal dengan hati...beza oyang yang menghormati dengan orang berdengki...jangan hanya seorang cik dil tersungkur or kecik hati...ramai lagi yang sayang cik dil..teruskan berblogging...=))

    ReplyDelete
  83. sabar yea cik dil..beza manusia gunakan akal dengan hati...beza oyang yang menghormati dengan orang berdengki...jangan hanya seorang cik dil tersungkur or kecik hati...ramai lagi yang sayang cik dil..teruskan berblogging...=))

    ReplyDelete
  84. cehhhhhhhh! tah pape la nak sound orang ikut sedap mulut je,huhuhu....sabar ye ..

    ReplyDelete
  85. cehhhhhhhh! tah pape la nak sound orang ikut sedap mulut je,huhuhu....sabar ye ..

    ReplyDelete
  86. ini lah yg dipangge erti khidupan, kak dil...
    x smestinya setiap waktu n ketika, hdop kita hepi n x dak msalah...
    n x smestinya hdop kita ada msalah n dtimpa musibah mmnjang...
    Allah x penah zalim trhadap hamba2nya...
    kak dil cuba brsabar...
    sabar itu kan indah...
    cuba kak dil muhasabah diri n renung2kan apa yg kak dil dh wat selama nie...
    kalu ada yg x baik...
    cuba prbaikinya...
    smile always kak dil... :)

    ReplyDelete
  87. sabarlah cik dil. orang tu dengki je. ;)

    ReplyDelete
  88. Tak pe kak . Dia sorang jer ckp cm tu , org lain tak de pulak nak dengki ke ape . Saboo je lha . buat no no je . HEHE

    ReplyDelete
  89. sebab blog ni cantik 2 dyer mai mcm tu.
    ader gak slh sonk berpenyakit hati ni...
    jom doa ramai2 bia dyer seda sket...x pon bom jer dyer tuh...tapi sape???

    ReplyDelete
  90. yeay2!ada hater.. :D ni sume bt kita popular je.lantak dia la dill..dia yg dosa,kita dpt pahala. :)

    ReplyDelete
  91. confirm dye jeles dengan akak..
    jujur tintan cakap
    belog akak memang cantik,,
    simple jer..sedap mata memandang..
    banyakkan bersabar ek..

    ReplyDelete
  92. wohoo.. y amat dasyat,,,
    u noe wut cik dil...
    dat means u dah sukses!!!!
    hahaha..
    dat y ade y cemburu.. :)
    thniah cik dil...
    u ptot bangga taw... hehe.. :)
    biarkn dye,, ape dye dpt wat cam 2?.. kn?? sabar k.. :)

    ReplyDelete
  93. cik dil....sabar taw...jgn layan sagt budak 2...sure dia x berpelajaran tinggi yang x tahu nk hargai hasil kerja orang...dia xtahu apa 2 plagiat/plagarism...blog awak cantik...2 yang hakikatnya...jgn hanya seorang yang x berilmu 2, awak dah give up...come on beb...u still have ur own supporter.. juz believe urself...

    ReplyDelete
  94. Kemian lg orang tu. sabau jelah Dil. Takpe, Dil tak bersalah pon. Entah ap2 tah die tu...

    Blog dil cantik , doodle dil cantik pon nak dengki, cakap jela die tu buat semua tak jadi,pastu nak jels ngan org mcm tu lak. Sot lah die tu.... >.<


    Entri Terbaru Saya : Doodle Dalam Kad Raya!! & Mydin Ohh Mydin!!!!

    ReplyDelete
  95. Eee Tasha tak bekenan betol org macam ny . Macam org gila je . Syok sendiri kot . Neway , Cik Dil Sabar je . Orang macam ny nak publisiti je lebih kot . Sebok pasal orang . Tapi cakap macam tu tak sedar pulak ? uiikk !~ kalau Tasha kena macam ny pon dah menyirap darah ny . HOHO ;D

    ReplyDelete
  96. sayang..sabo ye..puasa puasa pn de gak org mcmni..bermasalah tol la..
    anyway geyam tgok header cik dil..chomel sesangat

    ReplyDelete
  97. bukan dunia blogging jer cmtu cik dil.. dunia nyata pun penuh dengan adengan macam tu..

    tp orang yg pengecut jer yang berani berdepan secara berselindung seperti nobody tu..

    ReplyDelete