Jun 1, 2011

Awas jangan makan tiram

Salam to all readers..

 Dil nak bagitau ni..Jangan sesekali makan tiram..
haahh tiram tu apa?
Tak kenal tiram? oyster tau tak??
Tau?? ceyy mengadanya..nak kena speaking baru faham.. ^^

Kenapa tak boleh makan??
Sebab kalau korang jenis allergic, so tak boleh la makan..hehe..
*jangan marah nanti kena jual..^^
Eh tapi betul apa..Memang cari nahas la kalau makan..
Macam dil hari tu..
Time BBQ kat rumah, makan sampai tak sedar diri..
Tengah malam, mula la mata start gatal-gatal..
Rasa macam nak ambil berus kuali, tenyek-tenyek kat mata ni..
Bangun pagi esok, mata membengkak macam 20 hari tak tidur..
Sangat comel kan.. @_@

Tapi BBQ malam tu terbaik!!
Macam-macam makanan ada..
Perut dah macam belon yang tunggu masa nak meletup jer..hehe



*ni namanya cendol santan.. rasanya?? umpphh..hehe
dah macam bulan puasa pulak..^^


* ni la tiram yang dil makan tu..fresh dari laut..
Pakcik dil yang supply untuk malam BBQ hari tu..
Terbaik!!
 
 * Ayam + sosej pulut..marvelous..
Api kat bawah tu marak semacam jer..
Confirm abang long dil yang kipas ni..
Ni mesti dulu-dulu kempunan nak jadi power rangers merah kuasa api..hehe^^



*Pastu ada nasi kerabu..
Yang ni gambar di supply oleh pakcik google..
Tak ada pulak gambar nasi kerabu malam tu..
Eh nak cakap, dil dah tau masak nasi kerabu..^^


 *Durian sebagai pencuci mulut..
Time ni dil dah angkat bendera putih..
Tak larat dah nak makan..^^


nota kaki:

Masyuk kan bila berada kat "rumah manis rumah"

23 comments:

  1. serius terliur tengok BBQ dengan durian tu. sedapnya kalau rumah manis rumah sama2 dill malam BBQ tu.

    lapar2~~~

    ReplyDelete
  2. serius terliur tengok BBQ dengan durian tu. sedapnya kalau rumah manis rumah sama2 dill malam BBQ tu.

    lapar2~~~

    ReplyDelete
  3. beshhnyerrrr makanan die ..rse lapo plaknih ;))

    ReplyDelete
  4. @ Sarah Mohd Saleh: amboii..jgn makan mlm..gemuk2..^^

    ReplyDelete
  5. bnyk betol oyster tuu..ptutla cik dil mkn smpy x sdar diri..be careful nxt time okies ;)

    weee~ sdapnye bbq umah cik dil..sume ade..yummayy !! :D

    ReplyDelete
  6. arghhh..benci! tertipu!! ye2 je aku klik~grrrrrrrrrr hahaha

    ReplyDelete
  7. @pw3nCeSs appLe: okey dear..kan ingt tu..heeh..kan..byk giler..mlm tu tdor dgn perut kyg giler..^^

    ReplyDelete
  8. @nurul lalala: hahaha..relax dear..nah osyter 1..upah bace..hehe

    ReplyDelete
  9. @syrupmasin: mmg sedap..tu yg bengkak habis mata dil

    ReplyDelete
  10. mane shoutbox terletak? huhu, nway..name blog ni unik la. macam novel pn ade. sweet :)

    ReplyDelete
  11. suspen jew dil nie...hehehe...durian n nasik kerabu hani tolak tepi..durian mmg xley mkn...mahu oening, muntah 18 kali..nasik kerabu lak, xteringin ponl...sbb dia kaler biru,..pelik la..hehehe

    ReplyDelete
  12. wuisyoh.makan besar woo ini.

    ReplyDelete
  13. Eb dngr 1 berita gembira la...
    Cik Dil eb da pndi masak nasi kerabu kn.. Alhamdulillah blh la eb try lepas ni.. Jgn lupa ye...

    ReplyDelete
  14. @kiwi: eh ada laa..cuba tgk sblh kanan..ade tulisan shout here..^^

    ReplyDelete
  15. @CikHaniBhulat:hahaha..suspen ke??heehe..alaa, skali sekala..^^laa, x mkn durian n nsi kerabu??rugi laa.ahehhe

    ReplyDelete
  16. @ Susaiput: hehe..mmg besar pun..perut dil pon besau jgk..hehe

    ReplyDelete
  17. @Eb: hehhe..nampak jer..hehe..boleh jer..^^

    ReplyDelete
  18. salam kenalan dari blog shahzone...
    sedap btol durian tuh...
    mai lelong2!!Durian 1kg Rm1.2o posennn..murah2!!
    hak33...

    Segmen Shahzone:Sertai Segmen Shahzone Lepak 50 Blog Hangit! Blog Pilihan Shahzone Akan Menerima Ruang Iklan di Blog Shahzone Secara Percuma!!!

    ReplyDelete
  19. salam kenalan dari blog shahzone...
    sedap btol durian tuh...
    mai lelong2!!Durian 1kg Rm1.2o posennn..murah2!!
    hak33...

    Segmen Shahzone:Sertai Segmen Shahzone Lepak 50 Blog Hangit! Blog Pilihan Shahzone Akan Menerima Ruang Iklan di Blog Shahzone Secara Percuma!!!

    ReplyDelete