Jun 25, 2011

Mama dah bagi green light untuk ada boyfriend tapi

Salam to all readers..


Terkejut dil bila mama cakap, mama bagi green light untuk ada boyfriend. Terlopong jugak mulut ni bila dengar mama cakap macam tu..

Mama kata, " Mama tak kisah, kalau anak mama ada boyfriend pun, kalau boleh carilah boyfriend sorang, nanti bila dah konvo nanti, dah dapat kerja nanti, senanglah.. Boleh kahwin terus.."


Erkk terkedu dengar..hehehhe


Mama cakap lagi, " Tapi cari tu, bukan lah boyfriend untuk bersuka ria, pergi jalan sini sana, asyik berjumpa tak kira masa, tapi boyfriend yang boleh menjadi panduan kita, beri sokongan kat kita dan yang paling penting, yang boleh jadi imam untuk kita bila dah kahwin nanti.."


Tekun dil dengar mama cakap ni..Sampai terangguk-angguk.. 


Pastu mama sambung lagi, " Zaman sekarang bukan macam zaman dulu-dulu. Kalau zaman dulu, orang akan masuk meminang kita.. Tapi zaman sekarang ni, kadang-kadang orang dah tak nampak , kadang -kadang lupa yang kita ada anak perempuan.. Yela, anak-anak bukan 24 jam ada kat rumah, semuanya kadang-kadang jer ada kat rumah. Maklumlah semua dah masuk U.. "


Dil menyampuk, " aha kan mama, kadang-kadang orang dah lupa kita ni siapa.. Contohnya, eh tu anak siapa? Larr dah besar dah.. Dulu makcik tengok kamu ni duk main berkejar-kejar lagi. Comot-comot lagi. Sekarang dah comel." * hahha, abaikan ayat last tu..Tu ayat nasi tambah.. ^^


Mama pun sambung, " Sebab tu la , mama suruh anak mama, cari boyfriend masing-masing. Nanti senanglah nak kahwin.. Dah ada calon. "


Dil cuma tersenyum.. Maklumlah calon pun tak ada lagi.. Bila hati terbuka untuk orang tu, ntahlah.. Lagipun, dia senyap jer..Tak ada kata apa- apa. . Dia pun selalu cakap, "kita kan kawan"..


Okay, dah faham..Harapan kian pudar.. Eh cik EZAN IDMA single tu cool apa.. ^^
*senyum tapi dalam hati macam tersiat-siat.. 






nota kaki:


Yea laa kita kawan.. =.=


37 comments:

  1. mama saya tak kasi green light lagiii!

    ReplyDelete
  2. hehe. cari calon cepat2 naa :D

    ReplyDelete
  3. alala sweetnya.cer tnya mama dil.ke mama ada calon utk dil.hihi

    ReplyDelete
  4. dIA RISAU ank xkawen2 tu..heheh

    ReplyDelete
  5. mama saya da bg green light..hehe

    ReplyDelete
  6. @ i'm ezza haniza: msti still yellow light lg kan..heeh..xpe, org ckp, yellow light, bsedia untuk bgerak..hehehehhe

    ReplyDelete
  7. @ alyaclumsy: xjumpa calon lg..hheheh

    ReplyDelete
  8. @ zati embong:erkk..namo la tanya cmtuu..hhehehe

    ReplyDelete
  9. @ miSz TiQue:hahahhaha..dil ada 2org lagi kakak..kena tggu dorg dulu..hehhehe

    ReplyDelete
  10. mak mane yg tak nak yg terbaik untuk anak die..yang bleh bimbing ke jalan yang benar.

    ReplyDelete
  11. xde calon..ha..
    nak isi borang boleh? :0

    ReplyDelete
  12. tggu my parents pnye green light pulak, hehe

    ReplyDelete
  13. @ FIRDAUS HUSAIN:tlg carikan boleyy???hehehehe

    ReplyDelete
  14. @ Aryes Coulborn: tulaa..betul pe yg awk ckp tuuu..

    ReplyDelete
  15. @ Terbelog:isi borg??alamak, borang x print lg..ehehe

    ReplyDelete
  16. @ emeera asnary:hehe..tuggu jgn x tggu..hehe

    ReplyDelete
  17. wani kecik lagi .
    kompem2 mak tak kasi , haha

    ReplyDelete
  18. huwaaa....lepas ni bau nasik minyak la yea. hehe

    ReplyDelete
  19. mak saya suh jaga bf elok elok..hehehe

    ReplyDelete
  20. mama dah bagi greenlight tuu.orite laa.huhu :D

    ReplyDelete
  21. sporting okey mak kamu siap bg greenlight ;p jeles -_-/ mmg cool, haha tggu smpai mase dah bersedia baru cr kan ? hehe

    ReplyDelete
  22. bagus lah da dpt green light.. hehee.. well done! (:

    ReplyDelete
  23. wah,..mama dh kasi green light..ape lagi..carik la calon cpat...boley rsa nasik minyak dil nanti =]

    ReplyDelete
  24. baru terjumpa entry nie.. hihihi

    slow2 cari ye.. ada tue.. depan mata

    ReplyDelete
  25. rasenye ni kali pertama prince dtg blog ni kan..nice entry..prince suke sgt..:)

    ReplyDelete
  26. bagus la camtu..saya pon tgh single ni.. kekeke

    ReplyDelete
  27. ada boy friend mmg bagus jika memberi perangsang dan buat kita rasa bersemangat.

    ReplyDelete
  28. wah siap suruh lagi....bgus2...smoge dipertemukan jodoh cepat...:D

    ReplyDelete
  29. perg dah green light tu cepat2 carik kang tertukar lampu kuning.. ekeke

    ReplyDelete
  30. seronoknya dah dpt green light :)

    ReplyDelete
  31. kalau parent ak bertuah nak bagi green light... ak ni muke muda sangat... parent ak suh sambung master dulu sblum kawin. huhuhu what a life... :)

    ReplyDelete