Jun 2, 2011

Bila blog disalahgunakan. Maruah diketepikan | kesah ape aku bukan virgin by Blog adinda

Salam to all readers..

dil tau korang semua mesti dah tau pasal blog adinda ni kan..
Rasanya blog dia lah yang tengah hangat sekarang..
Mesti trafik dia berpuluh ratus riban kan..

dibawah ni adalah screenshot dari blog Adinda..



Dear, u baru jer 14 tahun.. SPM pun belum..
Masak nasi, belum tentu reti..Ntah-ntah masak air pun tak reti lagi..
Dear, u tau tak entry u langsung tak menunjukkan u ada maruah diri..
See? u membodohkan diri u dengan menulis benda mengarut macam ni..

U tau tak, baik u delete jer post u tu..
Sebelum makin ramai, ramai and bertambah ramai yang baca entry kat blog u tu..
U, bukan kami pandang hina, tapi u tu yang membuat kami memandang u lebih hina..
U, u kena ingat, sesiapa jer boleh baca blog u..
Parents u, adik beradik u, saudara mara u..

U tak ada perasaan malu ke?
U, setahu akak manusia dikurniakan perasaan malu.
Dan dengan perasaan malu lah dapat mencegah kita berbuat salah..
U, setiap manusia pastinya akan melakukan kesalahan..
Seandainya u ada keinsafan untuk bertaubat..
InsyaAllah
Allah Maha Pengampun dan Maha Mengasihani..
Mohonlah padaNya..


nota kaki:
Barang siapa diantaramu melihat kemungkaran, henaklah ia mengubahnya dengan tangannya. Jika ia tak sanggup, maka dengan lidahnya. Dan jika tak sanggup juga, maka dengan hatinya, dan yang demikian itu adalah selemah-lemah iman. ~ H.R. Muslim

37 comments:

  1. kenapa sy xtau pun ek pasai bdk ni....ketinggln nya sy....huhu

    ReplyDelete
  2. same la,,xtau pon sal dax nih..ishh pe la nk jd ngan budak melayu skang nih,,terang-terang tulis sal aib sendrik...

    ReplyDelete
  3. Aikss eb baru tau pula..
    Tp ada baca jg pasal penting ke dara ke benda tajuk dia kat 1 blogger ni tp eb da lupa katne.. Hehehhe..
    Adoi mcm2 ye skrg ni utk menarik perhatian.. hmm.. isap gam bdk ni...

    ReplyDelete
  4. dah bace dah blog die :D blog die baru je lagi tp follower dh beratus :D haha baru je 14 kot ! tak perlu lah nak wat post camtu, budak budak =,='

    ReplyDelete
  5. @Jasmin Ibrahim: xtau??dil rasa skrg tgh hangat pasal bdak nii..ehhe

    ReplyDelete
  6. @ cik ahmoey:xpe..dil dh tlg bgitau..bkn nak mnmbah aib dia, cuma nak dia sedar, n delete post bangang dia tu..

    ReplyDelete
  7. @EB: dekat kind of soul kot..dil ada baca jgk td..^^

    ReplyDelete
  8. kesian budak camni , taktau malu kat orang lain . hmm . pasal maruah diri ? dia takde maruah dah , sebab dia bukak aib dia depan orang lain . sedangkan Allah pun suruh kita tutup aib kita sendiri . kalau untuk kesedaran , takpe lah jugak . nah amik kau , panjang melebar komen aku . -..-''


    jom singgah dan bace:
    kentang: bantu turunkan berat badan .

    jom like page ni:
    Secret Propaganda

    ReplyDelete
  9. *hai, 1st time here.

    Mula2 xtau pun kewujudan budak ni. Tp selepas dia menjadi trending di Twiter semalam, baru tahu kewujudan dia. Dia ni cuma salah sorg budak yg tgh baru nk up skrg ni. Nanti dah tua2 dia sedar baru dia tahu betapa bodohnya perbuatan dia ni.
    Bolayan

    ReplyDelete
  10. @Tehuzz :tu la kan..perlu ke dia nak story kat stu dunia yg dia pernah maen?wth..

    ReplyDelete
  11. kesianye budak perempuan tu kan. kesian makayah die. ish

    ReplyDelete
  12. perlu ea nak bgtau one world yg u xde dara... ada org lain kesah ke.. huhu.. bertaubat la... my dear,bagus sgt entry ni.. meroyan ape ke budak 2..

    ReplyDelete
  13. @ Cinoi: wow yeke..hehe..tyerharu ni..welcome here..^^
    dats y, dil xletak link dia..mls la bg backlink kt blog mcm tu..kejam kan..hehe

    ReplyDelete
  14. @shazleenhairuddins: tu la..buat bnda x fikir pnjg..mcm2..

    ReplyDelete
  15. @ cinta_lovato: tu laa..hope dia sedar la lps ni..hal mcm ni, xpyh la nk satu dunia tau..kan2..

    ReplyDelete
  16. 1st nizam masuk blog tu tgk folower x sampai 200 pon..skangg tgk dh 1000 lebih...coment kat entry tu pon cm tu gak x bape kerat je yg comnt tgk skang dah 1k lebih....prihatin betul bloger n rakyat malaysia nie kan...bape banyak bodoh dah adik tu dapat...kesin dia....dara tu maruah pompuan la...sape nk wat bini klu dah kene tebuk cam gtu....kelapa pon rosak bila dah kene tebuk...busuk lg tau....fikir2kan la klu nak wat sesuatu...hohohoho

    ReplyDelete
  17. macam tu boleh digelar ada maruah ke ??
    huhuk

    ReplyDelete
  18. @ nizam said: xfhm la, knpa org nk follow blog camtu..=.=" emm betul tuu..

    ReplyDelete
  19. @wani: entah laa..pelik smcm jer bdk tuu

    ReplyDelete
  20. kesian..kan..
    "asalkan kita ada maruah diri"

    die tatau gamaknyer maksu maruah diri tuh..huhu

    ReplyDelete
  21. huhu . budak pavi ini . salu nmpak die kat pavi . hmm . xsangka die snggup post cmtuu . haish . budak zaman sekarang terlebih advance . xsilap farra die ckp EX bf rogol die . xtahu betul atau x . ;)

    ReplyDelete
  22. mcm2 hal bdk2 skg nih.. haih..

    ReplyDelete
  23. kat sekolah budak tu mesti dpt A dlm sains... tp dpt F dlm pendidikan Islam.

    ReplyDelete
  24. kat sekolah budak tu mesti dpt A dlm sains... tp dpt F dlm pendidikan Islam.

    ReplyDelete
  25. @ Farrah yong: dil ada tau jgk pasal tu..kalau la dia buat camni sbb nak jd tkenal dgn cpt, aduyaii..cari la jln laen..

    ReplyDelete
  26. @Dian Dahlia: kn2..kenala slalu tegur, lau x, mkin melarat jdnyaa

    ReplyDelete
  27. @a pis of art : betul kot..ahhaha

    ReplyDelete
  28. ok!! i pun da taw pasal ni few days ago~ no komen! hanye mampu menggelengkan kepale sahaje!!
    budak2 lagi...sgt HOT ye budak itu!!

    ReplyDelete
  29. budak2 zmn skarng..jaoh beza dgn zaman i dlu..sgttt dashhhaaaatttttt..wuuwu...what's gonna happen 10 years ahead?that freakin scared babe..i harap i dpt didik anak i dgn penuh dedikasi n solehah...heee

    ReplyDelete
  30. dia kata orang pandang hina kat dia . tapi dia yang buat orang rasa macam tu . bangga sangat ke bila bagitahu orang yang dia dah tak ada dara ?

    ReplyDelete
  31. OH TIDAK!
    Mengapa aku tak tahu pasal benda ni..
    bahaya seh budak2 cm ni..
    haish...

    ReplyDelete
  32. kemain lagi semua blogger cte sal dak neyh
    haha
    ^_^

    ReplyDelete
  33. tgh hot skrg nie...
    mane2 blogger tgh ckp psl dia..

    ReplyDelete
  34. hmm,taw xpe...ble bce post dy ase cm maruah gadis2 skrg tercalar je...klau iya pon xda dara, knp la nk post kt umum...mybe dy nak publisiti la tu...

    ReplyDelete