Jun 7, 2011

Nak jadi blogger popular tak susah sebenarnya


Salam to all readers

Zaman sekarang ni,
nak popular dalam berblogging ni mudah jer.
Tak macam zaman dulu-dulu.
*ceyy dil cakap macam dil dah bertahun-tahun berblogging..hehe
blog dil baru berusia nak masuk 6 bulan..heheh

Dulu-dulu, diawal dil start berblogging 
berbekalkan bilangan follower yang tak sampai 10 pun,
dil rajinkan diri, terjah/blogwalking kat blog orang lain.
selain promote blog sendiri, dari situ dil dapat kenal blog-blog yang hebat..
dil bertatih sampailah sekarang..
Alhamdulillah, walaupun blog dil tak popular,
blog dil tetap ada pembaca yang setia.. ^^
Dan dil happy sebab nawaitu utama dil berblogging tercapai..

Zaman sekarang semua orang 
kejar nama, kejar trafik, kejar duit, kejar follower
Orang dah lupa pasal content blog..
Sebab tu lah, orang sekarang suka buat blog
untuk cepat popular..

Nak jadi blogger popular tak susah sebenarnya.
Buat benda kat bawah ni,
dengan sekelip mata korang jadi blogger yang FOFULAR

Tulis entry yang hot-hot.
Buat entry kutuk orang sana sini
Pergi blog orang, komen kaw-kaw nyer..
Kopi pasta / copy paste entry orang sebijk-sebijik and claim tu entry korang
Ciplak gambar/icon/doodles orang lain punya, pastu cakap korang yang buat dan guna sesuka hati.

Dengan buat benda kat atas tu,
confirm blog korang akan jadi WANTED..heehee
See, senang giler nak jadi fofular guna shortcut..
Tapi kena sendiri ingatlah apa kesannya nanti..^^

So, berblogging lah dengan cara betul...


Nota kaki:
Malam nanti maybe nak publish entry tutorial lah..^^

43 comments:

  1. Waalaikumusalam...

    Betul².. Tepuk dada tanya diri..

    ReplyDelete
  2. kemaskini balik matlamat buat blog ... hu hu

    ReplyDelete
  3. lebih baik x popular dari wat mcm tuh,.ahahah

    ReplyDelete
  4. saya tak popular..saya just blogger bawah tanah je..T_T..ahahahha tetiba je...tq singgah blog saya yang kurang hensem tuh..:)

    ReplyDelete
  5. alamak, xpandai la wat entry blog bab kutuk2 org tu..susah le blog nk fofular ye?hehe..saja ja singgah.nway Azu blog ni nk sharing info wit others.korangla saksi!:)
    http://azumie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. macam kejam sangat . tapi saya tak nak popular . saya cume cerite pasal luahan hati je . :)

    ReplyDelete
  7. macam kejam sangat . tapi saya tak nak popular . saya cume cerite pasal luahan hati je . :)

    ReplyDelete
  8. haha betul betul, ckp psl artis2 hot, gossip2, haha.
    sekarang org asyk buat entry yg same je, pasal gambit. haha bosannn.

    ReplyDelete
  9. macam kejam sangat . tapi saya tak nak popular . saya cume cerite pasal luahan hati je . :)

    ReplyDelete
  10. @EB: kan2..sndiri fikirlah akhibatnya

    ReplyDelete
  11. @Cik Kamoo: yupp setuju..ramai org yg dh melencong.^^

    ReplyDelete
  12. @ NURUL AINI NORAZMAN: besederhana..itu lagi bagus kot..hehee

    ReplyDelete
  13. wahahahaha,,


    saya tak fofular lah..;)

    ReplyDelete
  14. @ Syuxer: blooger bwh tanah??hehe..dil pon sama..

    ReplyDelete
  15. @azu: lg baek xreti dr suka buat entry kutuk2 org..kalau bg nasihat xpe laa..

    ReplyDelete
  16. @ the g - darken:hahaha..xpe..blog ni dh mcm diari kan..

    ReplyDelete
  17. @ Shima Hishamuddin: tetiba gambit jd fofular..sblm ni dil xtau pun kewujudan die..hehe

    ReplyDelete
  18. Biarlah Tak popular dr buat perkara mcm ni kan.. ;)

    ReplyDelete
  19. Salam...
    Hai sy bru sampai sini, patut kat sini ade ramai pembaca setia..

    Tips simple aje, kejap je habis baca 1 entry :)

    Salam perkenalan!! :)

    ReplyDelete
  20. bila laa nak glamer macam cik dil nie..hehehe

    ReplyDelete
  21. @ muhamad hanif:haha..xpe x fofular..jnji POPULAR..hehe

    ReplyDelete
  22. Hehe,kalau ikut mmg saja je nk kena maki.

    Btw,nice blog

    ReplyDelete
  23. sebab tu saya tak mengejar sangat follower and buat entry gila trafik gila follower sampai patbelasjuta setengah. saya hanya mencari readers yang ikhlas membaca semua entry yang tak seberapa saya
    =')

    salam ziarah dari pemilik jeruk stoberi besor gedabak kaler purple
    =)

    ReplyDelete
  24. memang senang ar nak fofular
    huu

    ReplyDelete
  25. hehehe...mnarik idea 2 kn wl0pon agak jahat..haha..nnt nk try lah~~~lalalla :D

    ReplyDelete
  26. hehehe...mnarik idea 2 kn wl0pon agak jahat..haha..nnt nk try lah~~~lalalla :D

    ReplyDelete
  27. wau wau bulan..haha..baru 6 bulan dill??hebat duh..

    ReplyDelete
  28. @ LiLy @ MumMyQiStInA: ahhaa..xpe..xfofular xpe..^^

    ReplyDelete
  29. @abglan: dil xreti sgt buat entry pnjang2..heheh

    ReplyDelete
  30. @ ain revival: cik dil glemer??xpun laa..siapa je la kenal cik dil nii..

    ReplyDelete
  31. @Diyana: haaha..tu laa..pendek kate, cari nahas..hheheh

    ReplyDelete
  32. @ Raja Syakirah: readers yg setia, yg akan baca entry kita tiap2 mase iutulah yg paling pnting drpd followers yg beriban, follow jer, pastu xpernah2 jenguk lg..

    ReplyDelete
  33. @ Cik Fia: ahhaha..senang kan..^^

    ReplyDelete
  34. @ hasznee hasan: hah??nak try??nnti jgn cakap dil ajar tauu..hehe

    ReplyDelete
  35. hahahaha.memg femes skelip mata! :D

    ReplyDelete
  36. hahaha..besh2..sgt seronok dikejar oleh paparazi. ;))

    ReplyDelete
  37. nota kaki: kalau nak buat mcm tu, pastikan anda tidak menggunakan nama betul anda demi keselamatan. haha

    ReplyDelete
  38. 0keyy wat credit pda cikgu nya~~~heehee :P

    ReplyDelete
  39. hahaha..cadangan yang bernas...

    ReplyDelete
  40. popular cara smartag tu. cepat bebenor. hehe.

    ReplyDelete
  41. cam tu ek nak jadi popular? haha, meh la dtg jenguk blog sara :)

    ReplyDelete
  42. lawaknya cara nk jadi blogger feymes

    ReplyDelete