Jun 13, 2011

Iklan 3D pertama yang dihasilkan oleh kami

Salam to all readers..

Selepas dipujuk oleh kawan baik dil,
akhirnya dil publish jugak iklan yang pernah dibuat diawal-awal 
pembelajaran subjek Animation dan Audio Video sem 3 dulu..

Sebelum ni langsung tak tergerak hati untuk publish sebab buruk giler..
Tapi kawan baik dil cakap.. " ala biasa la tu baru belajar.."
Err jangan gelak tau..
Buruk giler dil dalam ni..hehe.
Jalan macam orang tua gara-gara sakit kaki..
*akibat selalu pakai wedges.. =.=

Iklan ni adalah dimana kitorang terpaksa menggunakan environment 3D..
Sinopsis iklan: 
Kitorang terperangkap didalam sebuah kotak..
Dalam keadaan lesu mencari jalan keluar..
Tetapi selepas melalui sebotol air mineral gergasi,
kitorang menjadi begitu bertenaga..
*Konon-kononnya..hehhe

video

Untuk video ni, kitorang kena menggunakan green screen
bagi memudahkan proses chromakey..
Tapi disebabkan malas nak booking studio jadi
kitorang just guna dinding warna biru..kreatif kan..hahha
*kreatif la sangat..padahal malas..hohoo
Bawah ni adalah gambar time pembikinan iklan tu..^^


*dil, adalah 2 dari kanan..^^


nota kaki:
Segan giler sebab bagi korang tengok hasil budak baru belajar macam kami.. =.="
Nanti dil publish 3D animation pula..


23 comments:

  1. wahhhhhhhhh
    gler r...smart2
    bw here...

    ReplyDelete
  2. @ ijam ismail: erkk padahal msti dh gelak sebakul dah kn..buruk jer..

    ReplyDelete
  3. bg budak yang taktau apa mcm saya..

    itu cool tau..ahahahhaha

    ReplyDelete
  4. video cam pe awak gune awak???? mcm canggih je nampak!!

    ps: hoho, xpe2, bnyk lagi boleh di improve, awak ada bnyk masa lagi.. =) ok la tu buat permulaaan.. hehe

    ReplyDelete
  5. @ muhamad hanif: hohho..cool??hehe..bg budak baru blajar mcm dil, tu sgt mnyakitkan kpala..hehe

    ReplyDelete
  6. comel je iklan ni..okey ape...sape ckp xokey..meh kita babab dia..

    ReplyDelete
  7. best nya boleh buat video 3D! tak sabo la nak 3rd yearrr

    ReplyDelete
  8. hhehehehe suke je tgk tetibac je kuat blik pas lalu air btol bsar tu..

    ReplyDelete
  9. bagus ape..tu kan percubaan awal..hasil keje yg baik..congrat :)

    ReplyDelete
  10. @ Eel: utem nyer...lupa dh model die..best guna bnda tuu..

    ReplyDelete
  11. wah ! buat 3D tu !.. boleh la ajar lepas ni.. hehe..

    http://simpl3blog.blogspot.com/2011/06/segmen-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  12. @ CikHaniBhulat:hahahha..jgnlaa babab dil..nnti sem depan kena buat kartun ala-ala boboiboy..kang xnak tunjuk kt cik hani kang..hahaha

    ReplyDelete
  13. @ Fathiah Hamim: best tp penat lah wak..^^

    ReplyDelete
  14. @ aisyah:hahhaa..tu jer yg mmpu difikir..siapa suruh buat last minit kan..heheh

    ReplyDelete
  15. cik dil : reen da dtg td..hehehe tp baru skang nak komen..by the way..bagi org yg mcm reen..memang rasa kagum nak mampos lah..sbb reen x tau kot nak buat mcm video cik dil ni..pape pun cik dil memang hebat !

    ReplyDelete
  16. hi i have followed your blog and i hope you can follow me back ..btw..nice...!!!! best..

    ReplyDelete
  17. nice!!course u memg best!hehe.....tringin gak rasenye nak wat cmtu...;-)

    ReplyDelete
  18. okey..xjadik babab....boboiboy..hahah, adeq sepupu hani pon dah kna sampuk dgn cte tu...hani xpernah tgk pon...

    ReplyDelete
  19. menariknye!

    btw, heppi wednesday! entry ni nmpk lg menarik utk dikomen :p

    ReplyDelete