Jun 17, 2011

Yeeahhh my first doodle from me..

Salam to all readers..

Bila tengok orang create doodle sendiri, dil pun terasa nak create..
Jealous lah tengok doodle yang orang lain buat semua cantik, cute , shomel sangat..
So, tengahari tadi, dil pun try la lakar doodle dil..
Agak kelakar dan tak lah secomel doodle orang lain.. T_T

Tapi tak apa lah, nak tunjuk jugak kat korang..
Err jangan gelak tauu..Janjii..
So, ni la hasil budak multimedia yang tangan bangku..
*dil memang paling fail bab melukis.. =.='

*slim macam dil kan..hahahahha..tak sedar diri tol ^^


dan yang bawah ni adalah doodle yang dil lakar sebelum 
dil lukis doodle menggunakan photoshop dan illustrator..
Buruk giler..huhuu

*shomel tak?? macam haramm jeee..^^



nota kaki:
kakak dil asyik tanya,"eh kak lukis sendiri ke??"
Yelaa..tak peercaya??amboii mentang-mentang dil ni tangan bangku..=.="
*kak= panggilan dil kat rumah

31 comments:

  1. u pakai ape buat doodle nie?

    ReplyDelete
  2. waa,.comel la cik dil doodle tu,.aini smpai skunk kot xberjaya nk buat,.kih3

    ReplyDelete
  3. @ Syazwan: pakai photoshop dan illustator ^^

    ReplyDelete
  4. @ NURUL AINI NORAZMAN:yeke..dil pon baru jer belajar..td sketch pastu try lukis..stress giler..2 jam baru siap..hehe

    ReplyDelete
  5. cantik sgt! :) sye tak penah buat tapi teringin nak buat, takut tak jadi. haha. tak reti nak lukis guna photoshop haha

    ReplyDelete
  6. @ shalina samsudin:hehhe..tq..first try..susah jgk nk buat..2 jam kot baru siap..tu pun, cacat cela lg..adoii

    ReplyDelete
  7. @ Shima Hishamuddin:1st time mmg rase susah..tp boleh laa..eh awk try la guna paint..boleh jgk..dil ni buta sikit bab paint..heheh

    ReplyDelete
  8. comeylnye..
    macam mane buat?
    bole ajar fae tak?;D

    ReplyDelete
  9. Chomel la.. hehehe..

    Tp ada 1 kurang.. Xda tahi lalat.. hehehe..
    Lukis utk eb jg blh?
    Muka eb senang je bulat² semuanya.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. @ asfz lily:tq..eh xde la reti sgt..baru jer try buat

    ReplyDelete
  11. @ misz fae:hehhe..boleh jer..nnti dil buat tutor k

    ReplyDelete
  12. @ EZAN IDMA:hahh, comel cam tuan dia??gedebukk..jatuh pengsan..hohoo

    ReplyDelete
  13. @ EB: hahha..eb care giler part tu..hihii..eb nak??nnti dil try lukis..

    ReplyDelete
  14. @ jehanfrhin:tq..baru try nii..^^

    ReplyDelete
  15. Comeyy la . sapa kata tak . dulu Fyfah pun suka create doodle tapi sekarang macam pencen *hahaha .

    ReplyDelete
  16. saya sampai bila-bila tak kan berjaya buat doodle. =.=

    ReplyDelete
  17. cute la tu dear! drpd diri ni yang tak pandai buat langsung ;p

    ReplyDelete
  18. comel lah . nanti buad byk2 yea :)

    ReplyDelete
  19. lawanya..
    ada kain tingkat2 lagi..
    hehhe

    ReplyDelete
  20. wahh ! 2 jam.
    alaa,cik dil kan terer ! chaiyok2.
    kalau sy buat,jadi orang lidi je la..HAHAHA

    ReplyDelete
  21. santekkk!!
    pandai la cik dil.
    cimi xtpikir pon nak lukis atas ketas.
    teros draft dekat photoshop je.
    tapi xreti nak aplikasikn tools dy.
    T_T

    ReplyDelete
  22. waaah, guna adobe photoshop??

    ReplyDelete
  23. cantiklah cik dil.. xpandai guna photoshop.. pandai guna paint je.. tapi buruk je rase.. haha..

    ReplyDelete
  24. awak awakk. nak doodle jugak ! ;) HHEHE. nice doodle syg.
    lol; srie

    ReplyDelete
  25. wah,, cantek! nk try buat jugaklah ;)

    ReplyDelete