Tuto Blog & Photoshop




Color Tone Effect

32 comments:

  1. sangat membantu..terima kasih untuk tutorial ni ek..

    ReplyDelete
  2. mane nak dapat photoshopnyer software ni???
    btw, your pic very nice laaa

    ReplyDelete
  3. tol2....mne nak download photoshop nie erk?

    ReplyDelete
  4. Kat mana nak download photoshop ehh ?

    ReplyDelete
  5. waaa... *speechless ! * best baca n dpt ilmu ... trimas ^^

    ReplyDelete
  6. tq 4 this tutorial...

    ReplyDelete
  7. akhirnya.. dapat gak nisa blaja cne nk guna photoshop yg da lama bersarang dalam lappy.. huhu.. thanks cik dil. :)

    ReplyDelete
  8. setting -> show profile images on comments -> yes
    tu kan stepnye..tp still x kuar gak..huhu..pelik

    ReplyDelete
  9. Nanti nak refer sini kalu nak buat photoshop. Xleh nak rujuk ag sebab sekarang busy sikit :P

    ReplyDelete
  10. wahh. thank you so muchh. sbb sudi ajar cara nk edit photo guna pphotoshop. sumpah i ta reti gunaa xD
    nak sangat ada org ajar. so, now da jumpaa. thanks taww !! <3

    ReplyDelete
  11. cmna nak edit gmbr bg background kita putih semua ?

    ReplyDelete
  12. inilah yg dicari-cari :)

    ReplyDelete
  13. err boleh tak buat tutorial utk blend punya? hehe

    ReplyDelete
  14. siyess blurrr sakan sal photoshop ni..asik xmenjadi je bila buat..adehhh...

    ReplyDelete
  15. salam kenal ..
    Gambar kartun tu buat cemana yer? dapat dari carian google ke?

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum,kak software utk adobe dreamweaver xde ke?

    ReplyDelete
  17. salam..
    saya nk minta tlong ajar sy camana cara2 nk edit gambar guna photoshop mcm awak pandai wat nie yer?
    saya nk wat yang senang2 jer..saya nk tukar background, nk kasi pic nampak clear ckit and then letak watermark.
    tp, hasilnya pic saya kelihatan blur la..xseperti apa yang saya inginkan..
    leh ajar x?kalo x pon try awk tngok website saya..nanti tlg contact saya by email boleh?

    ReplyDelete
  18. Akak, buatlahh tutorial tentang doodles pulak. hhuhuhu .__.

    ReplyDelete
  19. suka dengan setiap tutorial.. sangat membantu =)

    ReplyDelete
  20. aa.. slm kak. :) sy ade nampak log akak ni kat tv aritu. boleyh tumpang tanya x? cam ne nk wat design blog sendiri.? teringn juga nak tahu.

    ReplyDelete
  21. akak, kenapa saya tak boleh click 'stroke path' ek. contoh kalau nak buat doodle guna PS. sampai part stroke path saya x leyh click. hope boleh balas kat blog saya ;)

    http://ezzatie-ezzatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. Klau korang de gmbr yg nk photoshop tp xpndai, bg je gmbr korng, biar sy tlg, ckp je nk yg mcm mne,

    ReplyDelete
  23. terima kasih infonya saudara,..
    saya juga baru belajar pakai photoshop,..

    ReplyDelete
  24. Wah berkesan . Terima kasih cik dil . Boleh lah slalu singgah .

    ReplyDelete